Mnogi bi rekli, a tako se i u poslednje vreme priča, da je najbolja stilizovana dama plave krvi Alesandra de Osma, supruga princa Kristijana od Hanovera.

Ipak, kako kažu, i od najbolje ima bolja, pa zbog stila Biatris Boromeo, princeza Evrope pada u senku.

biatris boromeo
Dominique Jacovides / Bestimage / Profimedia 

Snaja pokojne Grejs Keli, Biatris Boromeo je definitivno svojim stilom osvojila čitav svet. Ona je italijanska novinarka aristokratskog porekla i supruga Pijera Kaziragija, unuka čuvene Grejs Keli.

Biatris je pohađala neke od najboljih škola na svetu, a 2012. godine magistrirala je novinarstvo na Kolumbijskom univerzitetu.

Njen otac je Don Karlo Ferdinando Boromeo, grof od Arone, a njena majka je grofica Dona Paola Markoto. Zajedno sa svojim suprugom, Biatris ima dva sina: Stefana i Frančeska.

biatris boromeo
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Biatris je nekada radila kao model, a upravo je tada počela evolucija njenog stila. Zbog njenih modnih kombinacija, čuvene kraljevske dame Kejt, Megan i Leticija pale su u zaborav.

Biatris je na svom venčanju u Monaku nosila ne jednu, već četiri venčanice: dve sa potpisom Valentina, a dve iz kuće Armani Privé, što je bio dovoljan znak o kakvom se modnom znalcu radi.

biatris boromeo
Palais princier / Gaetan Luci / Monte Carlo Societe des Bains de / Bestimage / Profimedia 

Kada je na crvenom tepihu, Biatris bira balske haljine koje zahvaljujući svojoj urođenoj prefinjenosti uspeva da iznese na najvišem nivou.

Na formalnijim događajima, Beatris možemo videti u Girogio Armani ukrojenim kaputima, dok u dnevnim kombinacijama često nosi Alberta Ferretti i Dior haljine.

biatris boromeo
Simone Comi / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Uoči Diorove modne revije za proleće/leto 2021, pariski brend ju je pozvao da postane ambasador kuće, pa smo tom prilikom videli i kako to izgleda kada Biatris odene ležeran kombinezon u paru sa trendi patikama.