Sprska manekenka Anika Božić pozirala je za najpoznatije svetske brendove i slobodno se može pohvaliti uspešnom karijerom modela. Zavšrila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a onda i master na Maragoniju u Parizu.

Nakon udaje za milijardera Jusufa Al-Sarraja, mediji su je prozvali "arapskom princezom", a čini se da Anika uživa u ovom epitetu.

anika bozic
Instagram 

Na društvenim mrežama je veoma aktivna, pa često možemo videti fotografije iz njenog luksuznog doma, sa egzotičnih destinacija i glamuroznih mesta.

Čini se da Anika živi život na kom joj zavide milioni devojaka. Manekenka ima dva mesta stanovanja, u Parizu, gde ima stan u centru grada, i u Egiptu, gde poseduje kuću na samoj plaži.

Anika često objavljuje fotografije iz svog kupatila, koje je u mermeru. Pre nego što je na Instagramu podelila fotografiju, Anika je u opisu dodala da nije obradila fotografiju.

anika bozic
Instagram 

Ona se nedavno u jednom intervjuu osvrnula na temu visokog standarda života koji živi, ali i na epitet "arapske princeze" koji je dobila zbog udaje za Jusufa Al-Sarraja.

- Neki novinar je to upotrebio u smislu metafore i to je ljudima verovatno bilo interesantno. Nastavili su da "uzimaju" jedan od drugog i ljudi je više nisu shvatali kao metaforu. Mi smo koleginice, je l' tako? Da, imali smo ona čuvena predavanja kod profesora Čupića (profesor sociologije na Fakultetu političkih nauka, prim.aut). On je pričao o najboljim socijalnim klasama i koji je najbrži način da se pređe iz jedne u drugu. To je udaja.

anika bozic
Instagram 

Mislim da je to u društvenom smislu uvek najinteresantnije. Recimo, čitala sam neke statistike da su od 10 najbogatijih žena na svetu, njih 9 to stekle ili porodično ili od muža. Žene su i dan-danas mnogo slabije plaćene, iako se nalaze na veoma odgovornim pozicijama. Čak i da se nalaze na istim pozicijama kao muškarci, one su i dalje manje plaćene.

anika bozic
Instagram 

Tako da, eto, od svega što sam ja radila ili što nisam radila, medijima je ipak najinteresantnije to za koga sam se ja udala. I to ne smatram ništa lično, nego naprosto vidim da se to tako odnosi na sve žene. To moramo da promenimo - ispričala je Anika svojevremeno za "Mondo".

Manekenka je ispričala i kako je njen susret sa mužem nije bio filmski:

- Zato što smo se upoznali preko zajedničkog prijatelja i u početku nisam bila oduševljena sa njim, a mislim da ni on nije bio oduševljen sa mnom. Znači nije bila ljubav i zaljubljenost na prvi pogled, nego smo kasnije kroz druženje i kroz prijateljstvo, u stvari shvatili da smo savršeni jedno za drugo - otkrila je ona.

Inače, Anika Božić sa suprugom ima sina kojem je par dao ime Omar.