Rafale Nadal uspeo je da pobedi Novaka Đokovića posle velike borbe na Rolan Garosu. Španac je do sada osvojio 13 titula u Parizu, a pobedu je proslavio sa svojom suprugomMarijom Franciskom Pereljo sa kojom je već dugih 17 godina.

Marija je Nadalova najveća podrška, ali ipak retko se pojavljuju zajedno u javnosti, a mnoge je zanimalo zbog čega je tako.

Tokom svih ovih godina razvijale su se različite teorije, a neke su otišle toliko daleko da se pričalo čak i da je se Nadal stidi, s obzirom da su je često kritikovali zbog izgleda. Nadal i Marija važe za jedan od najmisterioznijih parova današnjice, s obzirom na to da se o njima zna vrlo malo.

Marija i Nadal su u braku od 2019 godine
Shutterstock 

Marija dugo nije ni posmatrala njegove mečeve niti mu pravila društvo na crvenom tepihu, međutim, poslednjih godina stvari su se promenile, te je sada može videti češće. Marija, koju Španci zovu i Ćiska u braku je sa Nadalom od 2019. godine, iako su pre toga bili u vezi dugih 14 godina.

Zajedno su od 2005. godine, a pre toga su bili veoma bliski prijatelji. Sa njim je gotovo od početka njegove karijere, i upravo je uz nju stasao u jednog od najboljih sportista današnjice.

Jednom prilikom Ćiska je odgovorila i na večito pitanje zašto se retko pojavljuje na mečevima i u javnosti sa slavnim suprugom, a ona je isključivo za potrebe nadalove biografije objasnila zašto je to tako.

"Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama ideja da ja čekam ceo dan da završi šta treba i šetam naokolo me umara. To bi me gušilo. On bi morao da da se brine za mene... Jednostavno ne. Ako ga pratim svuda, mislim da postoji rizik da prestanemo da se slažemo", rekla je ona.

U istom intervjuu Marija je istakla i zašto se toliko trude da svoj odnos drže zadrže samo za sebe.

"Čak i kada me moja porodica pita za njega, ne govorim puno. Činjenica je da se jednostavno ne osećam prijatno kada pričam o svom ličnom životu. I Rafaelu to odgovara. Ne bismo voleli da ikada bude drugačije", objasnila je Marija.

Marija Franciska i Rafael Nadal čuvaju svoj privatni život od medija
Copyright ANTONIO QUILEZ / Cordon Press / Profimedia 

Ni Nadal nije ništa pričljiviji od nje, samo se u nekoliko navrata osvrnuo na njihov odnos, i to odgovarajući na pitanje da li planira da jednog dana bude otac.

"Voleo bih da imam decu: dečake, devojčice... Volim decu i ja sam porodičan čovek. Mislim da briga o deci treba da bude iznad svega. Zato nisam siguran da je idealan trenutak da ih imam, dok sam stalno na putovanjima. Moj sportski život to treba da odredi", akcentovao je 2017. godine.

Ipak, 2020. godine konačno je razvezao jezik pa je u španskoj emijisiji "Mi casa es la tuya" otkrio publici neke interesante detalje o svojo supruzi.

"Poznajem je od malih nogu. Zove se Marija Fransiska, ali ja je zovem Meri. Zovem je Marija Fransiska samo kada se svađamo. Ali mi se nikada ne svađamo. Ona je veoma mirna", rekao je Nadal.

U istoj emisiji Španac se ponovo osvrnuo na proširenje porodice, ističući da mu je karijera i dalje na prvom mestu.

"Nadam se da ću ih imati. Volim decu. Ali postoji problem. Mislio sam da ću imati decu kada se povučem. Ali naravno, mislio sam da ću biti gotov sa 30 godina, a karijera mi se stalno produžava", rekao je.

Inače, ova skromna Špankinja je dve godine mlađa od Nadala, a diplomirala je na studijama menadžmenta i osiguranja. Svojevremno je radila u jednom osiguravajućem društvu, a danas je poslovni partner svom vereniku - radi kao direktor njegove humanitarne organizacije.

ABACA / Abaca Press / Profimedia, Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia Marija Franciska je prva ljubav slavnog tenisera

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!