Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na Australijan openu, a njegova velika podrška danas, ali i tokom cele karijere je njegova supruga Ćiska Perelo s kojom je od 2005. godine. Supruga proslavljenog tenisera retko pojavljuje kako na njegovim mečevima, ali i u javnosti.

Njeno pravo ime je Marija Franćiska Perelo, radi kao agent osiguranja, a završila je biznis akademiju. Pomaže Nadalu u radu njegove fondacije, gde je postavljena za direktora projekata.

Nadal i Ćiska su počeli da se zabavljaju 2005. godine, iako su se poznavali i nekoliko godina pre toga. U januaru 2019. godine Ćiska i Rafael su se verili, a narednog oktobra usledilo je i venčanje, koje je obavljeno ispred 350 ljudi u prelepom "Fortaleza" zamku na Majorci.

Zanimljivo je da španski par za sada nema dece, iako je Nadal sam nekoliko puta isticao da bi voleo da jednoga dana postane otac. Ipak, tada je naglasio da je možda najbolje da se sačeka pravi momenat, odnosno kraj njegove profesionalne karijere.

Lepa crnka i dalje vrlo diskretna i nenametljiva, pa uprkos tome što je svom suprugu najveća podrška u svakom smislu, često nije fizički prisutna na tribinama dok Nadal igra neke od odlučujućih mečeva.

Za potrebe Nadalove biografije "Rafa" ona je objasnila zašto je to tako.

"Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama ideja da ja čekam ceo dan da završi šta treba i šetam naokolo me umara. To bi me gušilo. On bi morao da da se brine za mene... Jednostavno ne. Ako ga pratim svuda, mislim da postoji rizik da prestanemo da se slažemo", rekla je ona.

U istom intervjuu Marija je istakla i zašto se toliko trude da svoj odnos drže zadrže samo za sebe:

"Čak i kada me moja porodica pita za njega, ne govorim puno. Činjenica je da se jednostavno ne osećam prijatno kada pričam o svom ličnom životu. I Rafaelu to odgovara. Ne bismo voleli da ikada bude drugačije."

Ni Nadal nije ništa pričljiviji od nje, a samo se u nekoliko navrata osvrnuo na njihov odnos, i to odgovarajući na pitanje da li planira da jednog dana bude otac.

Copyright ANTONIO QUILEZ / Cordon Press / Profimedia, Shutterstock Slavi par je zajedno od 2005. godine

"Voleo bih da imam decu: dečake, devojčice... Volim decu i ja sam porodičan čovek. Mislim da birag o deci treba da bude iznad svega. Zato nisam siguran da je idealan trenutak da ih imam, dok sam stalno na putovanjima. Moj sportski život to treba da odredi", akcentovao je 2017. godine.

Ipak, prošle godine konačno je razvezao jezik pa je u španskoj emijisiji "Mi casa es la tuya" otkrio publici neke interesante detalje o svojo supruzi.

"Poznajem je od malih nogu. Zove se Marija Fransiska, ali ja je zovem Meri. Zovem je Marija Fransiska samo kada se svađamo. Ali mi se nikada ne svađamo. Ona je veoma mirna", rekao je Nadal i objasnio da je "zaključavanje" zbog pandemije lakše palo njoj nego njemu, s obzirom da je ona imala pune ruke posla radeći u njihovoj fondaciji.