Nije tajna da je Rafael Nadal nekada važio za jednog od najpoželjnijih sportista.

Ipak, iako je, narodski rečeno, mogao da ima kojugod je hteo, njegovo srce ukrala je lepa Marija Franciska Pereljo sa kojom je već dugih 16 godina.

Međutim, uprkos tome što mu je najveća podrška, retko se pojavljuju zajedno u javnosti, a mnoge je zanimalo zbog čega je tako. 

Tokom svih ovih godina slobodno se može reći da su se razvijale različite teorije, a neke su otišle toliko daleko da se pričalo čak i da je se Nadal stidi, s obzirom da su je često kritikovali zbog izgleda. Ćiska i Marija važe za jedan od najmisterioznijih parova današnjice, s obzirom da se o njima zna vrlo malo informacija, a ona se godinama držala podalje od svog muža, pa dugo čak nije ni posmatrala njegove mečeve niti mu pravila društvo na crvenom tepihu.

nadalova zena
Shutterstock 

Poslednjih godina stvari su se promenile, te je sada može videti češće, a nedavno su se zajedno pojavili u Madridu kako bi obeležili jubilej, odnosno desetogodišnjicu Rafa Nadal Fondacije koju je slavni teniser osnovao sa svojom majkom Ana Marijom Parerom koja je takođe prisustvovala ovom događaju.

nadal sa majkom i zenom
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Proslavljeni Španac izabrao je dobro skrojeno, moderno plavo odelo uz koje je iskombinovao bele patike i belu, raskopčanu košulju, a Marija, koju Španci zovu i nadimkom Ćiska, odlučila se za jednostavnu ali veomazavodljivu haljinu.

Iako je Ćiska inače sklona ležernijem stilu, ovog puta pojavila se u crnoj plišanoj haljini sa zanimljivim izrezom na struku i dubokim šlicem

nadal sa zenom
Atilano Garcia / Zuma Press / Profimedia 

Inače, Marija i Nadal u braku su tek od 2019. godine, iako su pre toga bili u vezi dugih 14 godina. Zajedno su od 2005. godine, a pre toga su bili veoma bliski prijatelji. Sa njim je gotovo od početka njegove karijere, i upravo je uz nju stasao u jednog od najboljih sportista današnjice.

Jednom prilikom Ćiska je odgovorila i na večito pitanje zašto se retko pojavljuje na mečevima i u javnosti sa slavnim suprugom, a ona je isključivo za potrebe nadalove biografije objasnila zašto je to tako.

"Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama ideja da ja čekam ceo dan da završi šta treba i šetam naokolo me umara. To bi me gušilo. On bi morao da da se brine za mene... Jednostavno ne. Ako ga pratim svuda, mislim da postoji rizik da prestanemo da se slažemo", rekla je ona.

U istom intervjuu Marija je istakla i zašto se toliko trude da svoj odnos drže zadrže samo za sebe:

"Čak i kada me moja porodica pita za njega, ne govorim puno. Činjenica je da se jednostavno ne osećam prijatno kada pričam o svom ličnom životu. I Rafaelu to odgovara. Ne bismo voleli da ikada bude drugačije."

Ni Nadal nije ništa pričljiviji od nje, a samo se u nekoliko navrata osvrnuo na njihov odnos, i to odgovarajući na pitanje da li planira da jednog dana bude otac. "Voleo bih da imam decu: dečake, devojčice... Volim decu i ja sam porodičan čovek. Mislim da birag o deci treba da bude iznad svega. Zato nisam siguran da je idealan trenutak da ih imam, dok sam stalno na putovanjima. Moj sportski život to treba da odredi", akcentovao je 2017. godine.

rafael nadal
Shutterstock 

No, prošle godine konačno je razvezao jezik pa je u španskoj emijisiji "Mi casa es la tuya" otkrio publici neke interesante detalje o svojo supruzi. "Poznajem je od malih nogu. Zove se Marija Fransiska, ali ja je zovem Meri. Zovem je Marija Fransiska samo kada se svađamo. Ali mi se nikada ne svađamo. Ona je veoma mirna", rekao je Nadal i objasnio da je "zaključavanje" zbog pandemije lakše palo njoj nego njemu, s obzirom da je ona imala pune ruke posla radeći u njihovoj fondaciji.

nadalova zena
Shutterstock 

U istoj emisiji Španac se ponovo osvrnuo na proširenje porodice, ističući da mu je karijera i dalje na prvom mestu.

"Nadam se da ću ih imati. Volim decu. Ali postoji problem. Mislio sam da ću imati decu kada se povučem. Ali naravno, mislio sam da ću biti gotov sa 30 godina, a karijera mi se stalno produžava", rekao je.

Inače, ova skromna Špankinja je dve godine mlađa od Nadala, a diplomirala je na studijama menadžmenta i osiguranja. Svojevremno je radila u jednom osiguravajućem društvu, a danas je poslovni partner svom vereniku - radi kao direktor njegove humanitarne organizacije.