Donatela Versaće je od prirodne lepotice punih usana postala sinonim za osobu koja je lice uništila plastičnim operacijama.

Ona je i tvorac one izjave da "nikad ne možete biti dovoljno mršavi", a njene fotografije u bikiniju svaki put potvrdile su ovo pravilo kojeg se uvek pridržava. U želji za večnom mladošću otišla je toliko daleko da je danas samo senka žene kakva je nekad bila.

Donatela možda nikada nije važila za tipičnu lepoticu, ali svi su govorili da je kao mlađa bila posebna kako zbog stila, tako i zbog celokupnog egzotičnog izgleda, ali ono što je uradila od sebe plastičnim operacijama zaista je šokantno. I najgore od svega je to što ne planira da stane.

Donatela je oduvek živela ekstravagantnim i burnim životom
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

Donatela je rođena kao najmlađe dete u porodici Versaće. Imala je samo 11 godina kada je Đani počeo da je oblači u odeću koju je za nju dizajnirao i da je vodi sa sobom u noćne klubove i diskoteke.

"Od svih ljudi tamo, Đani je bio najrazuzdaniji", rekla je Donatela jednom prilikom.

"Onda je povukao mene i sada sam ja ona razuzdanija. To je njegova krivica". Već u to vreme počela je da izbeljuje kosu. Isprva samo krajeve, ali su pramenovi vremenom bivali sve krupniji.

Donatela Versaće u bikiniju
Pixon Press / INSTAR Images / Profimedia 

U porodičnom poslu Donatela je najpre vodila odnose s javnošću, ali je Đani ubrzo uvideo da mu je mnogo značajnija kao muza i savetodavac. Njen uticaj bio je konstantan. Đani nije krio da, ukoliko se dogodi da ona neki model ne odobri, on je bio spreman da ga odbaci i crtež pocepa.

Đani je još početkom 90-ih godina, kada mu je dijagnostifkovan redak oblik karcinoma uha, rekao sestri da želi da ona preuzme mesto kreativnog direktora ukoliko se njemu nešto dogodi.

Slike Donatele Versaće uvek izazovu polemiku o tome šta je sve radila i koliko je operacija imala
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Donatela je oduvek živela ekstravagantnim i burnim životom, kako to samo može osoba njenog socijalnog statusa i bogatstva. Slaba je na dijamante, koji su ponekad dostizali veličinu zrna grožđa. Kada su je jednom upitali da li planira da nekada vrati svoju prirodnu boju kose, koju decenijama farba u srebrno plavu, Donatela je iznervirano odgovorila:

"Uopšte ne znam šta znači prirodno kada je u pitanju izgled žene. Gluposti! Za mene prirodno više ima veze sa hranom ili povrćem".

Slavna kreatorka je u četrdesetim godinama izgledala dosta mlađe, imala je prirodno pune usne i tek poneku boru. Njena transformacija krenula je početkom dvehiljaditih.

"Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene", izjavila je kreatorka u jednom intervjuu 2005. Ipak, ni tad niko nije mogao da nasluti u šta će se pretvoriti.

OD 1997. ZAVISNA OD OPERACIJA

Činjenica je da je još od 1997. zavisna od plastičnih operacija, a danas se za njeno ime mnogo češće vezuje da je intervencijama sebe pretvorila u hodajuću karikaturu, a kako je izgledala nekad dok nije otkrila čari estetske hirurgije pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

KATJA LENZ / AFP / Profimedia, Youtube Pogledajte kako je Donatela Versaće izgledala nekad, ali i neka njena novija izdanja


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!