Mnogi su saglasni da je Donatelu Versaće danas teško gledati. Od prirodne lepotice punih usana malo toga je ostalo, a razlog su mnogobrojne i veoma često bespotrebne plastične operacije kojima se podvrgla.

Ona je i tvorac one izjave da "nikad ne možete biti dovoljno mršavi", a njene fotke u bikiniju upravo su svaki put potvrdile ovo pravilo kog se uvek pridržava. U želji za večnom mladošću otišla je toliko daleko da je danas samo senka žene kakva je nekad bila. 

Donatela možda nikada nije važila za tipičnu lepoticu, ali svi su govorili da je kao mlađa bila posebna kako zbog stila, tako i zbog celokupnog egzotičnog izgleda, ali ono što je uradila od sebe plastičnim operacijama zaista je šokantno. I najgore od svega je to što ne planira da stane.

donatela versace
Pixon Press / INSTAR Images / Profimedia 

Podsetimo, Donatela je rođena 2. maja 1955. godine u gradu Ređio di Kalabrija, i bila je najmlađe dete u porodici Versaće. Imala je samo jedanaest godina kada je Đani počeo da je oblači u odeću koju je za nju dizajnirao i da je vodi sa sobom u noćne klubove i diskoteke.

"Od svih ljudi tamo, Đani je bio najrazuzdaniji", rekla je Donatela jednom prilikom. "Onda je povukao mene i sada sam ja ona razuzdanija. To je njegova krivica". Već u to vreme počela je da izbeljuje kosu. Isprva samo krajeve, ali su pramenovi vremenom bivali sve krupniji.

donatela versace i djani versace
Globe Photos / Zuma Press / Profimedia 

U porodičnom poslu Donatela je najpre vodila odnose s javnošću, ali je Đani ubrzo uvideo da mu je mnogo značajnija kao muza i savetodavac. Njen uticaj bio je konstantan. Đani nije krio da, ukoliko se dogodi da ona neki model ne odobri, on je bio spreman da ga odbaci i crtež pocepa.

donatela versace
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Đani je još početkom devedesetih godina, kada mu je dijagnostifkovan redak oblik karcinoma uha, rekao sestri da želi da ona preuzme mesto kreativnog direktora ukoliko se njemu nešto dogodi.

Donatela je oduvek živela ekstravagantnim i burnim životom, kako to samo može osoba njenog socijalnog statusa i bogatstva. Slaba je na dijamante, koji su ponekad dostizali veličinu zrna grožđa.

donatela versace
PLV / Sipa Press / Profimedia 

Kada su je jednom upitali da li planira da nekada vrati svoju prirodnu boju kose, koju decenijama farba u srebrno plavu, Donatela je iznervirano odgovorila:

"Uopšte ne znam šta znači prirodno kada je u pitanju izgled žene. Gluposti! Za mene prirodno više ima veze sa hranom ili povrćem".

donatela versace
Shutterstock 

Slavna kreatorka je u četrdesetim godinama izgledala dosta mlađe, imala je prirodno pune usne i tek poneku boru. Njena transformacija krenula je početkom dvehiljaditih.

"Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene", izjavila je kreatorka u jednom intervjuu 2005. Ipak, ni tad niko nije mogao da nasluti u šta će se pretvoriti.

Činjenica je da je još od 1997. zavisna od plastičnih operacija, a danas se za njeno ime mnogo češće vezuje da je intervencijama sebe pretvorila u hodajuću karikaturu, a kako je izgledala nekad dok nije otkrila čari estetske hirurgije pogledajte u galeriji ispod:

Globe Photos / Zuma Press / Profimedia, PHOTOlink / Everett / Profimedia Donatela Versaće pre i posle plastičnih operacija.