Stihija oko Konstrakte ne prestaje. Evrovizija je možda prošla, ali čini se da svetu još uvek nije dosta Ane Đurić i "In Sorpore Sano", u prilog čemu ide i njen poslednji uspeh kojim je nadmašila čak i Mariju Šerifović i "Molitvu".

Podsetimo, naša pevačica na ovogodišnjoj 66. Evroviziji osvojila je peto mesto, što je najviši plasman koji je Srbija postigla u poslednjih 10 godina.

Konstrakta je još pre toga gotovo zaludela mnoge države, te smo bili svedoci koliko je "umetnica mora biti zdrava..." bilo slušano u zemljama kako Evrope, tako i u Americi gde se kotirala izuzetno visoko na listama.

Konstrakta je oborila sve rekorde nakon Evrovizije.
Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia 

Nakon što je u obližnjoj Hrvatskoj došla na 1. mesto na zvaničnoj listi slušanosti pesama, uspela je da uđe i na muzičke liste mnogih drugih zemalja.

KONSTRAKTA ZAPEVALA HIT U PUNOJ ŠKOLI! Deca napamet znaju "Umetnica mora biti zdrava" Društvene mreže

Tako njenu numeru "In Corpore Sano", na primer, možemo videti na zvaničnim muzičkim listama Holandije (19. mesto), Islanda (15. pozicija), Litvanije (11. mesto) itd, dok je na "Viral 50" listi najvećeg planetarnog striming servisa Spotify dospela do 7. mesta, što je dosad nezapamćen retultat za izvođača iz Srbije.

Konstrakta je postigla nezapamćen rezultat.
Nderim Kaceli / Avalon / Profimedia 

Čak ni pesma "Molitva", jedine srpske pobednice na "Evroviziji" Marije Šerifović, nije uspela da se nađe ni na jednoj od gorepomenutih muzičkih lista, iako je trijumfovala na takmičenju, a Konstrakta bila peta.

Ana je inače dobila i prestižnu "Marcel Bezençon" nagradu za umetnički doprinos festivalu, ali to nije jedino priznanje. Naime, Konstrakta je jedini ženski solo izvođač stariji od 40 godina koji je na "Evroviziji" dospeo u prvih pet u finalu u ovom veku. Autorka pesme "In Corpore Sano", podsetimo, ima 43 godine.

Na društvenim mrežama fanovi "Evrovizije" uveliko ističu ovaj podatak, a Konstrakta je na ovaj način pokazala da na ovom festivalu ima mesta i za izvođače koji nisu u dvadesetim ili tridesetim.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!