Na Evroviziji 2022. utvrđene su određene nepravilnosti u glasanju žirija šest zemalja.

O svemu se u službenom saopštenju oglasila evropska radiodifuzijska unija (EBU), piše wiwibloggs.com.

"Evropska radiodifuzijska unija (EBU) analizom glasova žirija nakon druge generalne probe i drugog polufinala na Eurosongu 2022 otkrila je određene nepravilnosti u glasanju šest zemalja", naveli su u službenom saopštenju a zatim su otkrili i koje su dalje korake preduzeli.

"Kako bi sve bilo u skladu s uputima za glasanje, EBU je u saradnji s nezavisnim partnerom za glasove izračunao zamenski rezultat glasanja za svaku od spornih zemalja", napisali su i objasnili da su bodovi izračunati na temelju rezultata zemalja sa sličnom istorijom glasanja.

Među zemljama koje su bile izuzeta iz glasanja je i Crna Gora, koju je ove godine na Evroviziji predstavljala Vladana s pesmom "Breathe".

Podsetimo, pobedu na 66. pesmi Evrovizije odnela je Ukrajina sa pesmom "Stefania", dok je naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta zauzela 5. mesto.

Kurir/Nenad Kostić Ana Đurić stigla u Beograd

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Konstrakta odgovarala na pitanja novinara i podelila utiske sa Evrovzije Kurir