Proglašenje finalista nakon druge polufinalne večeri prošlo je nikad napetiije. Naša Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta uspela je da se plasira, očekivano, iako su je voditelji namerno ostavili poslednju.

Zato i ne čudi što su mnogi komentarisali da su "umalo srčku dobili" jer je napetost u vazduhu bila gotovo opipljiva. Ana je od samog početka jedna od favorita, a njeno izvođenje ubedljivo ima najviše pregleda, čak 926 hiljada, za razliku od drugih finalista koji mogu da sanjaju da joj "dobace".

Konstrakta poslednji proglašeni finalista Evrovizije: Pogledajte reakciju Youtube/Eurovision

Da je tek sad nastupila prava histerija na mrežama, ali i uživo, svedoči i to što se na svakom koraku može čuti "bit, bit, bit, biti zdrava...", a čak su i novinari na konferenciji za štampu pevali u glas, što se nikada, u istoriji Evrovizije, nije dogodilo.

Ne zaboravite da je čak i voditeljka Laura Pausini još na bini ,pre proglašenja finalista "skinula" Konstraktine pokrete.

Voditeljka evrovizije igra kao Konstrakta RTS

I na Jutjubu mnogi prave popularne reaction snimke, te kako su se dobrano namučili sa izgovaranjem njenog imena, ponovo se postavilo pitanje da li postoji iza svega neko skriveno značenje.

Konstrakta je uspela da se plasira u finale Evrovizije.
Youtube Konstrakta

Ana Đurić je zapravo u više navrata odgonetnula kako je došla do pseudonima koji spaja racionalno i emotivno u jednom i pod kojim se predstavlja.

- Ah. Već sam i zaboravila. Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge, u to vreme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe, i pesme. Eto, nema misterije - rekla je Ana svojevremeno za 42magazin.

Konstrakta je jednom prilikom objasnila kako je došla do umetničkog imena.
Youtube 

Dakle, za sve one koji se pitaju kako Konstrakta od Ana, umetnica je sama dala odgovor.

Za one koji ne znaju, Ana Đurić, odnosno Konstrakta, široj javnosti postala je poznata najpre kroz bend "Zemlja gruva", a na samom početku karijere izgledala je i potpuno drugačije.

youtube/ printscreen 24 minuta sa Zoranom Kesićem Konstrakta je pre 20 godina imala plavu kosu.

Kasnije nastavlja karijeru pod umetničkim imenom i veoma brzo stiče simpatije publike. Ipak, simpatije i van granica Balkana stekla je upravo zahvaljujući pesmi "In Corpore Sano", a njena slava došla je čak i do Amerike, te su o njoj izveštavali brojni svetski mediji.

Sada svi nestrpljivo čekamo finale u kom će "odmeriti snage" sa Belgijom, Republikom Češkom, Azerbejdžanom, Poljskom, Finskom, Estonijom, Australijom, Švedskom, Rumunijom, Švajcarskom, Jermenijom, Islandom, Litvanijom, Portugalom, Norveškom, Grčkom, Ukrajinom, Moldavijom i Holandijom.

Konstrakta po mišljenju mnogih ima šanse za pobedu, ili makar za visoko kotiranje, a ukoliko ste propustili kako je izgledao njen sinoćni nastup, pogledajte video na kraju teksta.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!