Ana Đurić Konstrakta plasirala se u finale 66. Evrovizije. Sprska predstavnica oduševila je evropsku publiku i dobila glasove za prolaz u finalni krug popularnog muzičkog takmičenja.

Neizvesnot je trajala do samog kraja, s obzirom na to da su nas voditelji držali u neizvesnosti jer je Srbija proglašena kao poslednja zemlja koja je prošla u finale.

Ana Đurić Konstrakta nastupila je treća po redu u drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije, a njen nastup izazvao je gromoglasan aplauz. Publika u areni sve vreme je tapšala i pevala stihove numere "In corpore sano".

Konstrakta se bori u finalu evrovizije
Nderim Kaceli / Avalon / Profimedia 

Pored Srbije u finale su se plasirale i Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska i Rumunija.

Veliko finale održaće se u subotu, 14. maja, a u finalu Evrovizije biće 25 zemalja - po 10 iz oba polufinala i 5 zemalja koje svake godine direktno idu u finale jer izdvajaju najviše novca za održavanje festivala.

Youtube Nastup u polufinalu Evrovizije

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je Ana ušla u istoriji Evrovizije. Naime, Konstrakta je jedini izvođač koji je svoju numeru izvodi na latinskom jeziku, a u nastavku pogledajte njen nastup sa Evrovizije:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!