Poznatog glumca Ventvorta Milera svet je zavoleo kao zgodnog robijaša u popularnoj seriji "Bekstvo iz zatvora" koju smo obožavali uglavnom zbog njega

Baš kada su mu se žene bukvalno bacale pod noge, Miler je razočarao pripadnice lepšeg pola priznanjem da je gej.

Priznanje je usledilo 2013. godine, kada je odbio poziv na Filmski festival u St. Petersburgu zato što nije odobravao stav ruske vlade prema homoseksualcima.

"Kao homoseksualac, moram da obijem ovaj poziv", napisao u pismu tada i time otkrio nešto što je godinama krio.

"Ako vam smeta što ste se zaljubili u fiktivnog strejt lika kog igra realni gej muškarac, to je vaša stvar", zaključio je tada.

Ventvrot Miler iznenadio je mnoge kada je otkrio da je gej
Shutterstock 

Međutim, kada je predsednik kompanije Fox Entertainment izjavio da postoji mogućnost snimanja nastavka "Bekstva iz zatvora", obelodanjeno je da se u novoj sezoni neće pojaviti i Miler.

"Službeno se odričem od Bekstva iz zatvora. Razlog? Ne želi više da glumim heteroseksualce", napisao je tada Miler.   Dodao je da shvata razočaranje obožavatelja i da mu je žao. Na njegovu objavu reagovale su i kolege sa seta serije koji su mu pružile veliku podršku.

Slavni Britanac otkrio je i jednom prilikom da se borio s depresijom još otkad je bio dečak. Ventvort Miler je neko vreme bio na meti kritika jer se ugojio, a kako je objasnio, kilogrami su bili posledica suicidalnih misli zbog kojih je utehu tražio u hrani.

Međutim, iako se činilo da je glumac na dobrom putu, nedavno je još jednom zabrinuo fanove.

Glumac trenutno nema Instagram, a dok ga je imao nije bi previše. Ipak, prošle godine je putem objave na Instagramu koja je blanko, odnosno potpuno bela, otkrio je da ima autizam.

CYVR / Backgrid USA / Profimedia, Instagram Slavni glumac ima autizam

"Ove jeseni navršava se godinu dana otkako sam dobio neformalnu dijagnozu autizma. Prethodi samo-dijagnozi. Nakon čega je usledila formalna dijagnoza", napisao je on tada i dodao:

"Bio je to dug proces koji je trebalo ažurirati. Ipak sam ja čovek u srednjim godinama, a ne petogodišnjak."

Ventvort je otkrio da je formalna dijagnoza bila "šok, ali ne i iznenađenje", za njega, kao i da je najpre sam primetio da nešto nije u redu pre nego što je dobio i službenu potvrdu.

Prošle godine Miler je otkrio da boluje od autizma
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!