Danas počinje još jedan festival u Kanu, zapravo 75. po redu, a to može da znači samo jedno - svetske zvezde širom planete pohrliće put Azurne obale gde će biti smeštene u brojnim hotelima, a pogotovo u Hotel du Cap-Eden-Roc - prebivalištu koje je nadaleko poznato po brojnim pričama o bahanalijama slavnih.

Od Kana je udaljen samo 15 minuta, a već decenijama je No.1 mesto brojnih A-listera, ponajviše jer garantuju privatnost. Ušuškan između mora i mediteranskih vrtova, Hotel du Cap-Eden-Roc nudi sve što jedna zvezda može da zahteva za vreme svog boravka.

Luksuzno izdanje ima 155 soba i apartmana te dve privatne vile koje garantuju maksimalnu privatnost svojim gošćama. Prepoznatljiv je po centralnoj beloj zgradi koju okružuju mediteranski vrtovi sa čepresima i citrusima, a svaka soba ima spektakularan pogled.

Međutim, još jedna stvar je veliki plus kada je u pitanju ovaj hotel - diskrecija osoblja. S obzirom da Hotel du Cap-Eden-Roc postoji maltene koliko i sama Azurna obala, jasno je da, kada bi zidovi mogli da govore, rekli bi štošta.

Bela Hadi redovno posećuje hotel u Kanu.
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Tako su o dogodovštinama o hotela ispričane brojne priče, počev od toga da je Mel Gibson svojevremeno orzanizovao žurku za 300 ljudi, preko toga da je Šeron Stoun naručila harfistu obučenog u irsku narodnu nošnju kako bi je zabavljao, pa sve do toga da su upravo ovde Elizabet Tejlor i Ričard Barton bili na medenom mesecu, a da je Marvin Dejvis bio opljačkan za čak 10 milona dolara.

Roman Polanski često boravi u Kanu.
Splash News / Splash / Profimedia 

Ne smemo zaboraviti ni na Romana Polanskog koji se u istrošenim boksericama istezao na balkonu, kao ni na vruće scene brojnih zvezda u hotelskom bazenu. Pričalo se da je čak i ovde dovodio maloletnice nad kojima se iživljavao u hotelskim sobama.

Roman Polanski pravio je bahanalije u Kanu.
Shutterstock 

Jednom prilikom Anđelina Džoli i Bred Pit zakupili su ceo sprat kako bi mogli da uživaju sasvim sami, a zaposleni se trude da slavnima ispune sve moguće hirove (tako Tom Kruz dobija dizajniranu organsku salatu koja se pravi smo za njega). Dženifer Lopez, Arnold Švarceneger, Anja Rubik, Serena Vilijams, Viktorija Silvsted, Kevin Kostner, Monika Beluči, Penelope Kruz, Džon Travolta, Roman Polanski... samo su neka od imena koja redovno posećuju prestižni hotel, ali pojedincima je ulaz i zabranjen.

Serena vilijams redovna je u hotelu u Kanu.
FJMG / Spread Pictures / Profimedia 

Tako je svojevremeno Kejt Mos potpuno uništila sobu zbog čega je dobila doživotnu zabranu da odseda u ovom hotelu, a razlog je bio jer su joj rekli da ne može da bude u bikiniju u hodniku hotela.

Kejt Mos je doživotno zabranjen ulazak u hotel u Kanu.
Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Posebna čar festivala u Kanu, njegov prestiž i francuski šarm ne ostavljaju ravnodušnim nikoga, pa ni ove dugogodišnje posetioce koji se svake godine rado vraćaju crvenom tepihu koji se za njih rasprostre, ali i svojim privatnim odajama Hotela du Cap-Eden-Roc koje čuvaju mnoge njihove tajne.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!