Doroti Streten nestvarnom lepotom privlačila je pažnju gdegod se našla, a na njene čari retko ko bi ostao ravnodušan. Međutim, kako se kasnije ispostavilo, njen izgled donosio joj je samo nevolje.

Plavokosa lepotica imala je samo 20 godina kada je bezdušno ubijena, a to je uradio njen suprug i menadžer Pol Snajder koji je isti dan počinio i samoubistvo.

Biznismen nije mogao da kontroliše svoju ljubomoru, niti da trpi da njegova lepa supruga bude uspešna. Zapravo, Doroti je došla u Holivud još sa 18 godina. Zapala je Hefu za oko i veoma brzo postala i "zečica godine". Međutim, njen glavni cilj bila je gluma, a prestižna titula otvorila joj je vrata glumačkog sveta.

Doroti Streten bila je jedna od omiljenih Hefovih zečica.
Peter Borsari/PIP-Landmark Media / Landmark / Profimedia 

Tada je već bila u braku sa Snajderom koji ju je varao na svakom koraku, a Hef je bio taj koji je pokušavao da je natera da ga ostavi. Doroti je Pola često nazivala "varalicom i svodnikom", a ohrabrena Hefovom podrškom njena želja da izađe iz toksičnog odnosa bila je sve jača.

Naravno da ovo nije odgovaralo njenom opsesivnom suprugu, pogotovo od kako se od njega dodatno udaljila ulaskom u aferu sa čuvenim filmsim režiserom Piterom Bogdanovićem. Piter je rođen u Njujorku, a roditelji su mu bili srpski slikar i pijanista Borislav Bogdanović i austrijska Jevrejka Herma Robinson.

Bežeći od rata u Evropi krenuli su u Ameriku i tu se nastanili, a kako nisu govorili engleski, najlakši način je bio odlazak u bioskop. Tada se kod Pitera rodila ljubav prema filmovima, a kasnije je postao jedan od začetnika takozvanog "novog talasa" i među cenjenijim ljudima u Holivudu.

Zato i ne čudi što je lepa Doroti pala na njegove čari. Međutim, iako je bila luda za Piterom, Pol nije mogao da zamisli da se razvedu, i potpuno je poludeo kada je saznao za njenu aferu.

Pojedine zečice pokušale su da objasne Hefu da je Doroti sa veoma opasnim čovekom, ali njega, kako su kasnije i priznale u dokumentarcu o Plejboj vili, jednostavno nije bilo briga.

Nažalost, u trenutku kada je Doroti konačno skupila snagu i zatražila razvod, Pol je pukao i sve se završilo krvlju. Susreli su se u njegovoj kući gde je živeo s dvojicom cimera, a upravo su oni pronašli njihova beživotna tela u Snajderovoj sobi. Policija je kasnije ustanovila da ju je Snajder silovao i ubio, a zatim istim pištoljem presudio sebi.

Njena tragična smrt šokirala je Holivud i ostavila traga kako na Bogdanoviču, koji je kasnije rekao da je bio "ludo zaljubljen" u nju, tako i na Hefneru.

"Hef nikad više nije bio isti. Deo njega je umro. Umro je deo svih nas jer nam je Doroti puno značila", otkrila je Cis Rande, nekadašnja Plejbojeva sekretarica.

Doroti Straten brutalno je ubijena od strane supruga.
IFA Film / United Archives / Profimedia 

"Dorotina tragična smrt nije imala nikakve veze s Plejbojem, već je povezana s krajem njenog braka zbog afere s Piterom Bogdanovićem", ispričala je pet godina nakon njene smrti i dodala da je Dorotina smrt sve promenila.

"Nazvali su me oko 6:30 ujutro i rekli mi da nazovem sve zečice i da se pobrinem da razumeju da ne smeju razgovarati s novinarima. Nisu se smele da daju intervjue. Moj posao je bio da ih ućutkam i to sam i učinila", završila je svoju izjavu, a mnogi se i dan-danas pitaju da li bi stvari bile drugačije da su Bogdanović ili Hefner stali u njenu zaštitu i sprečili je da se vidi sa nasilnim suprugom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!