Dajana možda jeste bila i ostala jedna od najomiljenijih i najvoljenijih princeza svih vremena, ali van svetlosti reflektora, ona je bila samo obično biće koje se borilo sa sopstvenim demonima i žongliralo između onoga što treba da uradi i onoga što joj srce ište.

Tokom svih ovih godina, pojavile su se brojne priče koje su svedočile o životu omiljene princeze, ali se i otkrile tajne koje su dugo bile skrivane. Najviše su, u svemu, trpela njena deca, prinčevi Vilijam i Hari koji i dan-danas s knedlom u grlu govore o pokojnoj majci.

Sada su isplivali novi detalji o njihovom odnosu "iza zatvorenih vrata", a biograf kraljevske porodice, Robert Džobson otkrio je drugu stranu nekada omiljene ličnosti Britanije.

Led Dajana navodno je svojih ponašanjem brukala sina Vilijama.
Profimedia 

On je otkrio da je upravo Dajanina, uslovno rečeno manipulacija, uticala na formiranje Vilijama i Harija, odnosno, na njihovu različitost. Dok je Hari bio pošteđen mnogih stvari, budući kralj, Vilijam, još kao mali osetio je negativne strane toksičnog odnosa roditelja. U neku ruku, cela situacija dodatno ga je zbližila sa ocem.

Kraljevski biograf kaže da je Vilijam često bio posramljen zbog majčinog ponašanja, pogotovo nakon razvoda roditelja. Sa druge strane, Dajana se navodno oslanjala na Vilijama koji joj je pružao podršku i "otišla je predaleko u opterećivanju njega svojim problemima". "Bilo je to kao da su zamenili uloge", napisao je Džobson.

Dajana je navodno koristila Vilijama kao emotivni štit.
Photoshot / Avalon / Profimedia 

"Za Vilijama škola nije bila samo zabava već i predah od sve veće tendencije njegove majke da se oslanja na njega kao emocionalni oslonac", rekao je, a ovo je svojevremeno potvrdila is sama princeza.

Vilijam je i sam želeo da majci bude zaštitnik, pa čak i govorio da "će kad poraste postati policajac samo da bi je je štitio od svega". Međutim, sve se dijametralno izmenilo nakon razvoda. Koliko se situacija promenila svedoči i to što je prilikom jedne zabave na kojoj je princ Čarls zapevao iz sveg glasa, Vilijam imao komentar na konto ponašanja svoje majke.

Princ Vilijam tvrdio je da nije otac taj koji ga sramoti, već majka.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Naime, u tom trenutku povela se priča o tome kako roditelji nekad osramote decu, aludirajući na nespretno Čarlsovo pevanje, međutim, Vilijam je tada rekao "Tata me ne sramoti, mama da".

Sve što se dešavalo, vilijam je i te kako mogao da razume, za razliku od Hartija, čije je odrastanje bilo daleko nesmetanije i opuštenije. "Hari je nekad bio potpuno van kontrole. Mogao je da radi šta hoće, ali Vilijam ne", piše u biografiji.

U jednom trenutku, Vilijam je bio toliko ogorčen da nije imao snage ni se javi Dajani na telefon. Njegova ljutnja poticala je od majčine afere sa majorem Džejmsom Hjuitom. Njihova veza bila je toliko intenzivna, burna i naočigled svih da do danas mnogi sumnjaju da je riđokosi oficir pravi otac princa Harija, što on odbacuje kao mogućnost.

Hjuit je Dajani pružio "rame za plakanje" i prijateljsku ruku, ali je jedna stvar pošla naopako - zaljubili su se. Budući da su se viđali tokom osamdesetih, a posebno zbog očigledne fizičke sličnosti između Džejmsa Hjuita i Dajaninog mlađeg sina Harija, decenijama opstaje glasina da princa Čarls nije otac mladog princa već da on nosi gene riđokosog oficira Kraljevske konjice. Ipak, ni sam Hjuit, koji se nije pokazao kao povučen i kratkog jezika kada treba da popriča s medijima o svojoj vezi s Dajanom, ne podržava ove tračeve.

Džejms Hjuit navodno je otac princa Harija.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Nisam", kratko i jasno je odgovorio na pitanje je li on Harijev otac i dodao da je Hari bio rođen kada su princeza i on stupili u vezu.

Njihov odnos trajao je od 1989. do 1991. godine. 1992. godine prestala je da mu se javlja na telefon i to je bio defintivni kraj njihove veze. U čuvenom intervjuu za Bi-Bi-Si koji je Dajana dala 1995. godine, princeza je potvrdila da je bila zaljubljena u majora, tada kapetana Hjuita.

Dajana tvrdi da je volela bivšeg ljubavnika.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Da, obožavala sam ga. Da, volela sam ga. Ali veoma sam izneverena", rekla je tada princeza Dajana. Upravo su rečenice "Da, obožavala sam ga. Da, volela sam ga" nešto preko čega stariji sin princeze Dajane nije mogao da pređe. Ovaj intervju imao je ogroman uticaj na život i imidž kraljevske porodice, ali nikome nije pao teško kao, tada trinaestogodišnjem, princu Vilijamu.

Iako je bila brižna majka, mnogi su tada komentarisali da ona očigledno nije razmišljala o tome kako će njena ispovest o vanbračnoj aferi uticati na njenu decu, a Vilijam je tada bio u posebno osetljivom životnom razdoblju.

Ledi Dajana nije na isti način vaspitavala Vilijama i Harija.
Mike Hollist / dmg media / Profimedia 

Dajana je čak i javno govorila da Čarls nikada neće biti dobar kralj, što je smetalo Vilijamu koji je smatrao da time narušava ugled svih njih. Pre samog intervjua, Dajana je uveravala Vilijama da će sve biti u redu, međutim, nakon što ga je odgledao, on je grcao u suzama i odbijao da se javi Dajani na telefon.

"Mrzeo je to što je sve bilo na telleviziji, znao je da će ga vršnjaci ismevati, što i jesu. Imao je osećaj da je obrukala i sebe i njega", piše u biografiji.

Ledi Dajana smatrala je da Čarls neće biti dobar kralj.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Kada je došao trenutak da se Vilijam i Dajana konačno sretnu u Kensingtonskoj palati, mladi princ nije krio kako se oseća.

"Otvorio se pakao", navodno se poverila Dajana svojim najbližima. "Bio je besan... Jer sam pričala ružno o njegovom ocu, jer sam pomenula Hjuita... Vikao je i plakao i, kad sam pokušala da ga zagrlim, gurnuo me je."

Vilijam se dan kasnije izvinio majci i doneo joj mali buket cveća, ali princeza je imala osećaj da je njihov odnos nepovratno uništen. Nažalost, nisu imali priliku da ga poprave jer je u narednih godinu dana Dajana poginula. A Vilijam je, po mišljenju mnogih, ostao sa ogromnim ožiljkom na srcu.

Ledi Dajana i Vilijam navodno su pred njenu smrt i dalje imali narušen odnos.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!