I ova Met Gala nije mogla da prođe bez najbogatijeg čoveka današnjice - Ilona Maska, koji je poslednjih dana u žiži interesovanja zbog suđenja između Amber Herd i Džonija Depa, pogotovo od kako se saznalo da je on taj koji je plaćao njene dugove. Međutim, za razliku od prethodnog pojavljivanja, Ilonu je ovog puta pravila društva "najbitnija ženska osoba u njegovom životu" - majka Maje.

Maje Musk i Ilon prošetali su crvenim tepihom sjajno raspoloženi u otmenim toaletama, ne skidajući osmeh sa lica. Ilon je oduvek isticao svoju majku kao jednu od najuticajnijih osoba u svom životu, pogotovo što se seća svog detinjstva kada je Maje, inače nekadašnja manekenka, trpela batine i zlostavljanje od strane njegovog oca.

Ilon Mask pojavio se na Met Gali sa majkom Maje, za koju tvrdi da je najbitnija osoba u njegovom životu.
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Maje je s 15 godina počela da se bavi manekenstvom i kasnije, kada je završila fakultet, otvorila je svoju nutricionističku kliniku. Nakon toga se 1970. godine s 22 godine udala za inžinjera Erola, pa devet meseci kasnije rodila sina Ilona, pa godinu dana kasnije i Kimbala, a ubrzo i ćerku Tosku.

ZLOSTAVLJANJE I RAZVOD

Međutim, suprug ju je fizičkim i psihičkim zlostavljenjem bukvalno naterao da prekine kontakt sa svojom porodicom. Ipak, nije mogla da se razvede od njega jer tadašnji zakoni Južne Afrike nisu smatrali da je to dovoljno dobar razlog za razvod.

Nakon devet godina mučnog braka konačno je uspela da pobegne do njega, razvede se i počne potpuno novi život. Otišla je od muža s decom i odgajala ih sama, a nisu imali puno novca dok je radila kao nutricionista i manekenka pa nekada nisu mogli priuštiti ni odlazak u bioskop ili restoran. Govorila je da nikad nisu bili razmaženi, te se iskreno osvrnula i na to da nije imala previše vremena da ih kontroliše, te da su vremenom naučili da falsifikuju njen potpis za slučaj da ga učitelj traži.

Maje Mask bila je u nasilnom braku.
Instagram 

NIJE IMALA VREMENA ZA DECU

"Nikada se nisam brinula kako će oni pronaći svoj put u životu. Nisam imala vremena za to", rekla je i otkrila da su joj deca pomagala pri vođenju nutricionističke klinike, a pogotovo Mask. Zbog ove jedne izjave pozvali su je nemarnom i sebičnom, ali njena deca su joj zahvalna na ovakvom životnom putu.

Ilon Mask zahvalan je majci na svemu što je učinila za njega.
Shutterstock 

Budući da su njena deca puno vremena provodila sama, svako od njih je našao hobi koji ih je usrećivao. Ilon je puno čitao i živio je u nekom svom svetu pa su njegovi roditelji išli kod doktora jer su bili uvereni da je gluv. Uskoro su ga privukli računari i s 12 godina je zaradio novac za svoj prvi program, a sve vreme je trpeo zadirkivanja vršnjaka i nije imao prijatelja.

Njegova sestra Toska je otkrila da želi biti rediteljka nakon što je pogledala film 'Xanadu'. Ilonov brat Kimbal je kao tinejdžer počeo da kuva i Maje se prisetila kada ju je kao 14-godišnjak oduševio svojim specijalitetom od ribe, koju je doneo kući, a kako nije mogla da stane u rernu, ispekao ju je na roštilju.

Maje je jednom prilikom otkrila i još jedan bolan detalj iz života milijardera. Naime, Ilon i Kimbal su tokom tinejdžerskih godina odlučili da provedu kod svog oca Erola, ali su se kasnije požali.

Ilon Mask nema dobar odnos s ocem.
DIGGZY/JESAL / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Deca su mi rekla da od palice za kriket više boli udarac lenjirom", ispričala je Maje. Objasnila je i da Ilon te dane pamti s puno tuge dok na Kimbalu to razdoblje nije ostavilo puno trauma, a naglasila je da je u to vreme i u školama bilo normalno da se deca fizički kažnjavaju.

DECA SU JOJ NAJVEĆA PODRŠKA

Maje se zbog dece preselila nazad za Kanadu, a tamo su joj pomagali da razvije svoj posao i radi na doktoratu te su svi radili dok su studirali. Priznala je i kako joj nije teško palo, kao nekim roditeljima, kada su se njena deca odselila od kuće jer je uživala u svojoj nezavisnosti i imala je puno slobode, koju ranije nije stigla da iskusi.

Osim što je odgajila troje jako uspešnih ljudi, Maje je i sama postigla velike stvari. Pojavila se na pakovanju žitarica, bila je zvezda kampanje vazduhoplovne kompanije Virgin America, a glumila je i u spotu muzičke dive Bijonse.

Ni u 74. godini ne želi da uspori svoj tempo i još je tražena za manekenske kampanje. "Ne planiram da usporim. Moja majka je radila do 96. godine svog života. Ja se tek zagrevam", jednom je pojasnila.

Inače, Maje je jako popularna na Instagramu i prati je više od 470.000 ljudi, a neke njene objave pogledajte u nastavku:

ANGELA WEISS / AFP / Profimedia, Instagram Majka Ilona Maska, Maje iako je zagazila u 8. deceniju, i dalje se bavi manekenstvom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!