Princ Vilijam je kao mali bio veoma nestašan, tvrdi autorka Tina Braun u svojoj knjizi "The Palace Papers" koja je nedavno izašla u Velikoj Britaniji. Čak je i kraljica Elizabeta II jednom prilikom rekla princu Filipu, tvrdi Braunova, da joj je unuk van kontrole.

Uz to navodno se i princeza Dajana žalila Čarlsu nakon što su se vratili s turneje po Kanadi 1983. godine.

- Sin nam se pretvorio u teroristu koji ruši sve po kući i razbija sve oko sebe, govorila mu je. S njime je, piše u istoj knjizi, problema imala i dadilja Barbara Brns koju je napadao već s četiri godine. Često joj je pretio da će je kazniti kada jednog dana postane kralj.

Princ Vilijam kao dete bio je veoma nemiran
LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Ovi, do sada nepoznati detalji o princu Vilijamu mnogima su i te kako zanimljivi, jer danas izgleda kao veoma staložen i odgovoran muškarac, za razliku od svog brata princa Harija koji je kao momak bio veoma nestašan i problematičan.

Između ostalog u knjizi se otkriva da su problema sa nevaljalim Vilijamom imali i čuvari Čarlsovog imanja koje je bez prestanka gađao vodenim pištoljima.

Tek kada je napuno šest godina Vilijam se primirio, a onda je ulogu problematičnog deteta preuzeo mali Hari. On je pak poznat po tome da je jednom Čarlsu po odelu razmazao ovčji izmet i to u trenutku kad je on sedao u helikopter i kretao na službeni put.

Princ Vilijam smirio se tek sa 6 godina
i-Images / Eyevine / Profimedia 

- Pogledajte ovo, kukao je kasnije Čarls, potpuno sam prekriven izmetom. Autorka knjige piše kako je Vilijam što je bio stariji, to je više postajao oslonac svojoj majci. Kako je Dajani propadao brak s Čarlsom, Vilijam je bio taj kojem se poveravala i nazivala ga malim mudracem.

Jednom je prilikom, otkriva se u knjizi, Dajana nakon svađe s Čarlsom plakala zaključana u kupatilu, a Vilijam joj je ispod vrata gurnuo papirnate maramice.

- Mama, nemoj plakati, mrzim da te gledam tužnu, rekao joj je navodno Vilijam, a prenosi Page Six.

Tina Braun u knjizi tvrdi kako je Vilijam bolje razumeo Dajanu od Harija ali je nije toliko idelizovao. Znao je da joj tabloidi život pretvaraju u pakao, ali je istovremeno je znao i da sarađuje s njima, zaključila je Braun..

Princ Vilijam danas je veoma staložen i odgovoran
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!