Holivudski lglumas Džejms Franko pre nekoliko dana dana proslavio je 44. rođendan. Kroz svoju je dugogodišnju glumačku karijeru nanizao brojne filmske hitove, a onda je odjednom sve krenulo nizbrdo.

Naime, 2018. je godine osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca u komediji 'Disaster Artist', a njegova nagrada naljutila je deo javnosti koja je poručila da je gnusno što se seksualnom zlostavljaču odaju priznanja.

Naime, Sara Titer-Kaplan i Toni Gal su nedugo pre prestižne dodele ispričale da ih je Franko seksualno iskoristio u svojoj glumačkoj školi 'Playhouse West Studio 4' koju je otvorio 2014. godine i zatvorio nakon tri godine rada.

džejms franko optužen je da je zlostavljao studentkinje
Shutterstock 

- Razmišljala sam o tome da mu ne smem reći ne. Osećala sam se iskorišćenom, on je iskoristio svoju moć, rekla je Sara koja je bila prisiljena na scenu oralnog seksa u filmu 'The Long Home'. Tvrdilo se da je Franko želeo da stvori "lanac" mladih žena, koje su bile podvrgnute njegovom ličnom i profesionalnom seksualnom iskorišćavanju u ime obrazovanja. Glumac se oglasio 2020. godine o optužbama.

On je izjavio kako bi Sara i Toni trebale biti zahvalne jer su dobile priliku da rade s profesionalcima te da su svi studenti imali informacije o golišavim scenama kao i da nikada nije iskorišćavao svoju moć.

- Maliciozne optužbe su hrana tabloidima, ali su lažne i nemaju pravnog temelja. Podnete su da bi im donele što više mogućeg publiciteta. Ova tužba je vrhunac kampanje koja je uništila teško zarađenu i izgrađenu reputaciju poštenog čoveka, oglasio se u saopštenju.

franko je rpiznao da je spavao sa svojim studentkinjama
Shutterstock 

Ipak, krajem 2021. godine, Franko je u podkastu 'The Jess Cagle Show' po prvi put javno govorio o škakljivoj temi i priznao da je njegovo ponašanje bilo nedolično i da je imao seksualne odnose sa studentkinjama dok je bio učitelj glume.

- Gledajte, priznajem da sam spavao sa studentkinjama, ali nisam spavao ni sa kim u tom razredu. Tokom svojih predavanja spavao sam sa studentkinjama i to je bilo pogrešno, ali nisam zbog toga pokrenuo školu, rekao je Franko koji je od 2017. godine u vezi s 15 godina mlađom koleginicom Izabel Pakzad.

franko je u ezi s 15 godinam mlađom koleginicom izabel
DAME / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Ipak, bilo je određenih slučajeva u kojima sam to radio u dogovoru sa studentkinjama, a nisam trebao. Pretpostavljam da sam u to vreme razmišljao kako je to u redu ako je sporazumno. Naravno da sam iz razgovora s drugim ljudima i predavačima mogao da zaključim da to nije najkul stvar, ali u to vreme nisam baš bio bistar', dodao je Franko i priznao da se od 2016. godine leči od zavisnosti o seksu.

Sudski zapisnici sastavljeni u junu prošle godine pokazali je Franko odlučio da se nagodi sa devojkama koje su ga tužile i kojima je platio 2.2 miliona dolara.

izabel i franko na plaži
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!