Nakon 11 godina od smrti, poznati BBC-jev di-džej i voditelj popularne emisije "Top of the Pops" Džimi Sevil se ponovo našao u centru medijske pažnje i to zbog dokumentarne serije.

U novoj seriji "Džimi Sevil: Britanska horor priča" otkriveni su detalji teških optužbi koje su procurile nakon njegove smrti 2011. godine.

Preko 500 žrtava je nakon njegove smrti tvrdilo da ih je seksualno zlostavljao, i to većinu u vrlo ranoj dobi. Ispostavilo se da je napastovao decu više od 60 godina. Kako su pisali britanski mediji, njegova najmlađa žrtva imala je svega dve godine, a sa zlostavljanjem je počeo još davne 1955. godine, što se nastavilo sve do 2006. godine.

Džimi Sevil je napastvovao decu više od 60 godina.
- / SWNS / Profimedia 

Da se u senci slavnog humanitarca krio seksualni predator otkrio je i dokumentarni film "Exposure: Druga strana Džimija Sevila".

Nova Netflixova serija sada je šokirala brojne gledaoce zbog strašnih zločina koje je Sevil počinio tokom svoje bogate karijere.

Džimi Sevil je bio poznat u javnosti kao humanitarac, a karijeru je započeo kao lokalni di-džej u Velikoj Britaniji. Radio je raznorazne poslove pre nego što je postao poznat. Pretežno se bavio sportom kao što je trčanje i rvanje, a sve se promenilo početkom 60-ih godina, kada je počeo da radi na Radio Luksemburgu. Svoj put je nastavio kao voditelj emisije "Top of the Pops", a slika koju je predstavljao u javnosti sviđala mu se od samih početaka karijere.

Džimi Sevil u mladosti.
Michael Putland / Avalon / Profimedia 

Zbog skandala koji je izbio u to vreme ispitani su i nadređeni u BBC-ju i ostalim firmama za koje je radio, a čini se da je dobro skrivao svoju zlu stranu od svih.

Džimi je bio cenjen zbog truda i humanog rada, vrlo je brzo je odlikovan za viteza, a prikupljajući novac za bolnice opisan je i kao velikodušni filantrop.

Velika povezanost Džimija s princem Čarlsom je takođe otkrivena u dokumentarcu.
solo syndication / dmg media / Profimedia 

Ipak, on je bio veoma cenjen u moćnim krugovima javnosti. Velika povezanost Džimija s princem Čarlsom je takođe otkrivena u dokumentarcu, a upravo ovaj podatak je najviše šokirao javnost. Naime, princ Čarls je u brojnim pismima tražio savete poznatog di-džeja iako je bio okružen stručnim ljudima.

Najmlađa žrtva Džimija Sevile imala je svega dve godine.
Carol McCabe / SWNS / Profimedia 

Obožavala ga je i bivša britanska premijerka, "čelična lejdi" Margaret Tačer, koja je prva predložila kraljici Elizabeti II da ga odlikuje kao viteza i insistirala je na tome dok se nije ostvarilo.

Džimi je uspeo da zavara i papu Ivana Pavla II, koji ga je odlikovao vitezom Reda svetog Grgura Velikog. Džimi Sevil je preminuo 29. oktobra 2011. u 84 godini života.

.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!