Tajra Benks možda je nekad bila jedna od najlepših žena koja je hodala planetom, ali ti dani su daleko iza nje. Zapravo, danas teško da biste je prepoznali, a od njenog izvajanog tela, gotovo da ništa nije ostalo, što se dalo primetiti čak i u novoj kampanji za SKIMS u kojoj je učestvovala.

Naime, Kim je unajmila Tajru kao jednu od modela, međutim, tek kada su neobrađene fotografije ugledale svetlost dana bilo je jasno koliko su nekadašnju manekenku isfotošopirali. Struk joj je vidno tanji, noge glađe, a ironija je naslov kampanje koji kaže da je "Skims za sve", nevezano za tip i građu tela.

Kim se našla na udaru kritika zbog fotki, međutim, malo nakon toga su pojedini izvori koji rade za Kardašijanku otkrili da nije ona tražila da se Tajra toliko "obradi", već da je zahtev došao od nekadašnjeg supermodela.

Naravno, internet je jedva dočekao jer je upravo Tajra ta koja je svojevremeno prozivala devojke u njenom šou programu za izgled i ponižavala ih. Da je nekadašnji supermodel jedna od okrutnijih u svetu mode godinama je bila javna tajna, iako su se naznake o kome je reč nalazile na svkaom koraku, ali tek pre nekoliko meseci mnoge učesnice su konačno skupile snagu da progovore i "otvore oči" svima kakva je zapravo Benksova.

Tajra Benks nekada je bila jedna od najuspešnijih manekenki.
Shutterstock 

Mnogi jutjuberi i fotografi progovorili su o užasima rada sa Tajrom, a manekenke su često izgladnjivane, mučene, ponižavane, i bilo im je prećeno tužbom od čak 10 miliona dolara ukoliko prekrše ugovore. Kako su učesnice rekle, rečeno im je da u slučaju da nemaju 10 miliona, biće tuženi svi članovi njihove porodice.

Inače, Tajri su na vrhuncu karijere prigovorili da je "prevelika" za Nedelju mode u Milanu i savetovali da se baci na dijetu jer dizajneri više neće da rade s njom, mama ju je izvela na picu, te je mnoge iznenadilo zbog čega je na ovakav način postupala sa učesnicama takmičenja, kada je i sama na svojoj koži osetila surovu stranu modelinga.

Tajra Benks našla se na udaru kritika zbog ponašanja prema učesnicima njenog rijalitija.
BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia 

Inače, ona je bila ta koja je među prvima progovorila o nerealnim standardima na kojima insistira modna industrija, a legendaran je trenutak iz 2007. kad je u svojoj emisiji dežurnim kritičarima poručila da je poljube u “debelo du*e”. Upravo zbog ovih njenih postupaka mnogima nije logično da se Tajra bezobzirno ponašala prema učesnicama američkog šoua.

Međutim, dokazi su tu, na Jutjubu, gde se u epizodama jasno vide izazovi koji ponižavaju devojke, a komentari žirija bili su u nekim momentima gotovo nemilosrdni. Tajra je tokom godina izgubila reputaciju, te su mnogi smatrali da je to što je voditeljka u bekstejdžu američkog "Talenta" trenutno njen vrhunac.

Šta je prava istina, zna samo Tajra, ali mnogi nakon njenog fijaska sa Skimsom zadovoljno trljaju ruke i komentarišu da je došlo do toga da "moli Kardašijanke da je fotošopiraju", kao i da je ovo verovatno poslednji put da je "viralna".

Nakon fijaska sa Skims kampanjom Tajri Benks poručuju da je poslednji put viralna.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!