Stjepan Jelica, poznat kao Albino, jedinstvena je pojava na regionalnoj muzičkoj sceni. On niže hit za hitom, a poslednji koji nas je ovih dana naterao da pevušimo "šećeru, šećeru" jeste svakako istoimeni duet sa novog albuma Milice Pavlović.

On se i u performansu, u okviru spota, pojavljuje na ekranu iza Milice kao njen 'larger than life' partner u numeri, a njemu je ona u centru pažnje - zajedno su vizuelno 'u slatkom moru oblaka' ili 'na sedmom nebu', istaknuto je na zvaničnom kanalu "Senorita Music".

Neverovatna igra i performans oduševili su publiku, ali mnogi do pesme "Šećeru" nisu znali ko je zapravo Albino.

Dečko nesvakidašnjeg glasa, za kratko vreme je pokupio simpatije publike, a njegova nesvakidašnja pojava je doprinela da postane prepoznatljiv.

On je Albino, što je iskoristio kao svoje unikatno umetničko ime. Prezime je takođe sam odredio, a na Instagramu se možete uveriti i ono glasi - Svemogući.

- Osim mene niko nema albinizam u užoj ni široj familiji, a ja do tinejdžerskih godina nisam ni znao konkretno šta je to. Samo sam znao da imam mnogo svetliji ten od ostalih ljudi, s tim da mi moji roditelji nikad nisu dali do znanja da sam na bilo koji način drugačiji od ostale dece, niti su mi popuštali radi određenih “hendikepa".

Znao sam samo da ne smem previše da se izlažem suncu. Naočare nosim od kad znam za sebe i to mi nikad nije bio problem ili kompleks jer mi je bilo sasvim normalno - rekao je jednom prilikom Albino za „Blic“.

On je Albino, što je iskoristio kao svoje unikatno umetničko ime.
Instagram 

Pojasnio je i da je tokom školovanja imao poteškoća, ali da je svoj "nedostatak" okrenuo na šalu.

- Imao sam poteškoće pri čitanju, pisanju i kretanju, ali vremenom sam navikao da prevaziđem i te sitne problemčiće. U srednjoj školi sam počeo da se zezam na svoj račun i okrenuo sve nesigurnosti na šalu i u svoju korist i počeo to da provlačim i kroz svoju muziku jer smatram da treba biti ponosan na svoje nedostatke i iskoristiti ih koliko god je moguće.

Između ostalog me je motivisala jedna drugarica koja je 100 odsto slepa, a toliko je pozitivna, uspešna i kvalitetna osoba uprkos svom velikom "nedostatku" a sa druge strane smatram da su takvi ljudi s jedne strane i blagosloveni jer ne moraju da gledaju dosta stvari i mogu da zamišljaju svet i ljude onako kako oni žele, rekao je.

Dolazi iz mesta Jajca koje se nalazi u Bosni i Hercegovini, gde je završio srednju muzičku školu, pa upisao i muzičku akademiju. Jasno je da je bavljenje muzikom bilo nešto što ga je uvek zanimalo, a njegove pesme mešavina su popa, trepa i deep house-a – a u svemu tome može se čuti i očigledan zvuk balkanskog melosa.

''Totalno sam 'operisan' od kretanja, plesanja i nekih dinamičnijih pokreta pa zbog toga i pravim sporiju muziku kako ne ne bih morao to da radim, ali zahvalan sam celoj ekipi koja me trpi i izvlači ono najbolje iz mene'', kazao je.

Ono što on stvara, bez skromnosti, smatra umetnošći jer kako je naveo ''trudi se da ne podilazi trendovima i kalupima…svaku pesmu radi po osećaju koji opisuje trenutnu situaciju'', rekao je Albino za Bljesak.

Ostvarenje njegovog dečačkog sna nastupilo kada je još kao sedamnaestogodišnjak sarađivao s jedinstvenim Edom Maajkom.

Veliku popularnost je stekao objavom cover/remix pesme pod nazivom Rasta poznatog američkog pevača Post Malonea i njegove pesme Rockstar.

Iza sebe ima veliki broj singlova, a sarađivao je sa Editom Aradinović.
Instagram 

Iza sebe ima veliki broj singlova, a sarađivao je sa brojnim muzičarima i pevačima kao što su Edo Maajka, Klinac, Zoza, Helem nejse, Edita Aradinović, a hit iz 2020. godine "30. februar" sa Ninom Todorović iznjedrio je mlade muzičke talente. Član je beogradske producentske i izdavačke kuće 3Points.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!