Danas već odlično poznajemo njegove pesme i muziku koju stvara. Stjepan Jelica bavi se muzikom koju bi mnogi okarakterisali kao trep stil, sarađivao je sa brojnim imenima Balkana, a od mnogih izvođača razlikuje se po tome što njegova koža, kosa i oči nemaju boju.

Osobe zahvaćene albinizmom imaju nedostatak melanina u koži, kosi, mrežnjači oka, a ovaj momak je sebi stvorio umetničko ime - Albino. Prezime je takođe sam odredio. Na Instagramu se možete uveriti. Ono glasi - Svemogući.

Jednom prilikom, otkrio je da je to uradio kada je shvatio koliko vredi i koliko toga zapavo može da uradi.

„Osim mene niko nema albinizam u užoj ni široj familiji, a ja do tinejdžerskih godina nisam ni znao konkretno šta je to. Samo sam znao da imam mnogo svetliji ten od ostalih ljudi, s tim da mi moji roditelji nikad nisu dali do znanja da sam na bilo koji način drugačiji od ostale dece, niti su mi popuštali radi određenih “hendikepa". Znao sam samo da ne smem previše da se izlažem suncu. Naočare nosim od kad znam za sebe i to mi nikad nije bio problem ili kompleks jer mi je bilo sasvim normalno“, rekao je jednom prilikom Albino za „Blic“.

Ipak, to nije sve što ga čini toliko posebnim. Albino svojim pesmama grabi krupne korake ka uspehu, a publika je rado prihvatila njegove rime. Albino ne podilazi trendovima, ne stapa se u postojeće kalupe, već note stvara onako kako ih oseća. Iskreno.

„Postoje ti neki posebni trenuci kada mi energija ne da mira i moram da je iskoristim i uradim nešto što će mi biti sasvim novo i što ću slušati narednih nekoliko dana na repeat-u. Najčešće to dobijem od same muzike, ljudi oko sebe, putovanja… Mada, inspiracija je za početnike, samo tvrd rad donosi rezultate“, rekao je Albino jednom prilikom.