Te 2009. godine muzička industrija bila je u znaku nekada slavne pevačice Lili Alen. Čak dve pesme sa istog albuma "Fu*k You" i "Not Fair", danonoćno su se emotivale na svim radio stanicama, a čuvena lepotica je gotovo preko noći stekla svetsku slavu.

Međutim, uprkos talentu, lepoti, i neobičnom stilu, u godinama koje slede njena popularnost je lagano ali sigurno išla silaznom putanjom.

Lili je bila jedna od buntovnica Holivuda koja je partijala sa brojnim zvezdama, a najviše sa Majli Sajrus, a nakon brojnih skandala mir je pronašla tek kasnije, kada je već uveliko postala majka.

Pevačica je došla iz difunkcionalne umetničke porodice, te kako je i kasnije pričala, nije imala snažne uzore na koje bi se ugledala. Njena majka imala je problem sa alkoholom i tabletama, a pevačica je krenula istim putem kasnije, i pored svega toga se borila i sa bulimijom i anoreksijom. U trenucima najveće slave, svi su joj govorili koliko dobro izgleda, a ona je znala da će nakon obroka ponovo otići da povraća, kako je to činila i do tada.

Lili Alen nekada je bila jedna od omiljenih zvezda.
Gary Lee / Avalon / Profimedia 

"Čudi me kako nisam mrtva", rekla je pevačica jednom prilikom osvrnuvši se na burnu prošlost i breme popularnosti. U jednom trenutku, povukla se iz javnog sveta kako bi osnovala porodicu, međutim, njen put ni ovde nije bio lak. Naime, kada je prvi put zatrudnela, došlo je do porođaja u 28. nedelji. S obzirom da je beba bila mala, doktori nisu mogli da koriste pomagala kako bi ga izvukli iz njenog stomaka, a Lili nije imala dovoljno snage da ga pogura.

Na sve to, pupčana vrpca je bila obmotana oko njegovog vrata. Pevačica je kasnije u svojim memoarima opisala stravičan događaj od kog joj je trebalo dugo da se oporavi.

"Mogla sam da vidim bebinu glavu između nogu, a nisam mogla ništa da uradim za njega", napisala je, a kako kaže, porođaj je trajao gotovo 10 sati. Na kraju su ona i njen tadašnji suprug držali Džordža kako su mu dali ime i plakali, a ona je u danima koji slede bila pod jakim sedativima. Srećom, godinu dana kasnije, rodila je zdravu ćerkicu Etel, a potom, 2013. ponovo je dobila ćerku kojoj je dala ime Marni Rouz.

Lili Alen ima dve ćerke.
pritnscreen/instagram 

Međutim, tragični porođaj ostavio je duboke posledice. Lili se borila sa biploarnim poremećajem, postporođajnom depresijom PTSD-jem zbog čega je završila u psihijatrijskoj klinici na tri meseca.

Inače, Lili koja je odrastala okružena alkoholom i narkoticima ni sama ne zna kada je zapravo počela da ih konzumira. "Partijanje" je zaista eskaliralo u vreme kada se družila sa Majli koja je prolazila svoju post-dizni fazu.

S obzirom da su bile zajedno i na turi, Lili je otkrila u memoarima da su probale sve što se moglo probati, ali da je shvatila koliko ima sati kada je poželela da proba heroin.

Lili Alen odrastala je okružena narkoticima.
Focus Pictures / Pacific coast news / Profimedia 

"Znala sam da moram da stanem", rekla je, nakon čega je rekla zbogom nedozvoljenim supstancama. Međutim, tokom svih tih godina, uspona i padova, njen brak je ispaštao. Iako su ona i Sem Kuper probali više puta da prevaziđu prepreke, nažalost, usledio je kraj koji je bio povezan sa finasijskim problemima.

Lili Alen nije prestajala da se opija na turama.
Huw John / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Lili je objasnila da je nakon toliko godina van šoubiznisa ostala bez stablnog priliva novca, te više nije mogla da otplaćuje kredit. Zbog svega se naglo vratila na turneje, a svoju usamljenost lečila je sa eskort devojkama, odnosno prostitutkama sa kojima je redovno spavala. Iako su joj muž i deca nedostajali, povratkom sa turneje ponovo se vraćala nedozvoljenim supstancama, a Sem to više nije mogao da trpi.

Lili Alen varala je muža sa prostitutkama.
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

Nažalost, nakon toga Lili se suočila sa još problema. Pokušavala je da se sabere i vrati na pravi put, međutim, najpre je doživela pokušaj silovanja od strane saradnika koji je navodno hteo da joj pomogne, a potom je iste godine preživela pljačku dok je sa decom spavala u svom domu. Napadač joj je pretio nožem, a u pitanju je poremećena osoba koja je tvrdila da je napisala njen hit "The Fear".

Nakon toga, Lili više nije mogla da veruje ikome. Srećom, nakon godina terapije i uz pomoć svog brata vratila se na pravi put, ali je karijeru nastavila u drugom smeru. Nekada slavna pevačica postala je glumica, a nedavno se pojavila na prestižnoj Olivier Awards dodeli gde je bila nominovana za jednu od nagrada za "Ghost story".

Lili Alen nedavno je bila nominovana za ulogu u "Ghost story".
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Lili je blistala u neobičnoj Givenchy crnoj haljini i salonkama u stilu Keri Bredšo, a mnogi su komentarisali da je dugo nisu videli da ovako blista. Nažalost, nagradu je izgubila od glumice Sile Atim, a Lili se kasnije i našalila podelivši slatku poruku koju je dobila od svoje ćerke.

"Žao mi je što nisi dobila nagradu. Ali uradila si super posao, izvini što ti to spominjem", napisala je Marni, na šta joj je Lili odgovorila sa:

"Sve je u redu srećo, nisam se potresla. Volim te mnogo".

I sama Lili našla je ponovo sreću u ljubavi i to sa zvezdom "Stranger Things" serije, Dejvidom Harburom, a mnogi komentarišu da pevačica i glumica koja danas najčešće igra u pozorištima danas ponovo zrači starim sjajem.

Lili Alen našla je ponovo sreću u ljubavi i to sa zvezdom "Stranger Things" serije.
Rich Gold / Alamy / Alamy / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!