Holivudska legenda Brus vilis povlači se iz sveta glume zbog problema sa zdravljem. Naime, glumac boluje od afazije, koja utuče na njegove kognitivne sposobnosti.

Prema Mayo Clinic, afazija se "obično javlja iznenada nakon moždanog udara ili povrede glave", a kao još jedan razlog navodi se i "sporo rastući tumor mozga". Takođe, afazija podrazumeva poteškoće u obradi ili izražavanju verbalne i pisane komunikacije, a sada su brojni Vilisovi saradnici potvrdili da glumac već neko vreme ima upravo takvih problema.

Tako se sad saznalo ne samo da su mu zbog bolesti linije teksta skraćene, već i da su rečenice uprošćene. I pored svega toga, Vilis je navodno nosio i pomoćni aparat u uhu kako bi mu šaptali šta treba da izgovori. Takođe, nije neuobičajeno što glumac veoma često nije provodio po nekoliko dana na setu, a reditelji su se mahom prilagođavali njegovom stanju.

Tako je dubler Stjuart F Vilson koji ga je menjao na setovima preko 17 godina i sam rekao da su svi primetili promene.

- Čak i kada razgovarate s njim delovao je udaljeno i dekoncentrisano, proznao je i dodao:

- Mislili smo da to ne znači ništa, ali onda bih se kasnije pitao da li se kod njega dešavaju druge stvari.

Brus Vilis već duže vreme ima probleme.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kolege iz njegovih drugih ostvarenja potvrdile su da je glumac često bio zbunjen.

- Znam zašto si ti ovde i znam zašto si ti ovde, ali zašto sam ja ovde, navodno je rekao.

Majk Berns, reditelj akcionog trilera "Out Of Death" iz 2021. godine scenaristima je rekao da Brusove rečenice budu "kratke i slatke". Nakon tog film nastavili su saradnju na još jednom projektu, međutim, situacija se otrgla kontroli, a on je tada shvatio da više ne može da radi sa njim.

- Nakon što smo završili, rekao sam: "Neću da snimam više filmova sa Brusom Vilisom". Laknulo mi je što se povlači, objasnio je Berns.

Međutim, sada su navodno otkriveni pravi razlozi zbog kojih je Vilis oboleo od afazije. Kako prenose strani mediji, najverovatnije je za sve odgovorna nesreća na setu od pre 20 godina.

Tada je zvezda franšize "Umri muški"pogođen projektilom u čelo kada je akrobacija na setu pošla po zlu. Brus je podneo tužbu navodeći da je incident izazvao "ekstremne mentalne, fizičke i emocionalne bolove i patnju".

Brus vilis doživeo je nesreću na setu pre 20 godina.
Shutterstock 

S obzirom da afazija može biti stalna, ali i privremena, ostaje samo da se nadamo da ćemo brzo gledati jednog od najboljih glumaca Holivuda na malom ekranu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!