Ilon Mask nedavno je postao otac po osmi put.

Najbogatiji čovek sveta pre nekoliko meseci dobio je ćerku sa bivšom devojkom Grajms uz pomoć surogat majke, a devojčici su dali neobično ime Exa Dark Sideræl. Međutim, pored sina X AE A-XII kog je takođe dobio sa pevačicom, Ilon ima još šestoro dece: Grifina, Ksavijeru, Kaju, Saksona, Damijana i X-a, a evo sve što treba da znate o njima.

Nevada Aleksander Mask 

Nakon venčanja u januaru 2000. godine, Mask i kanadska spisateljica Džastin Vilson su 2002. godine dobili sina Nevadu Aleksandera Maska. Nažalost, maleni dečak nije poživeo dugo. Nevadin život završio se tragično nakon što je preminuo od SIDS-a, odnosno sindroma iznenadne smrti odojčadi kada je imao samo 10 nedelja.

Prvi sin Ilona Maska tragično je preminuo.
Saquan Stimpson / Zuma Press / Profimedia 

Inače, sindrom iznenadne smrti pogađa decu koja su prethodno bila zdrava, bez kliničke slike ili simptoma neke bolesti. Pogađa odojčad, decu do godinu dana, najčešće u snu, ali i stariju decu, mada ređe.

Grifin i Ksavijer Mask

Nakon tragičnog gubitka prvog sina, Mask i njegova tadašnja supruga Džastin Vilson u želji za povećanjem porodice podvrgli su se vantelesnoj oplodnji.

Sin Ilona Maska aktivan je u sportu.
Clint Brewer / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U aprilu 2004. godine Džastin je rodila blizance Grifina i Ksaviejra Muska. Dečaci sada imaju 17 godina.

Ilon Mask je sa bivšom suprugom najpre dobio blizance.
Clint Brewer / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kai, Sakson i Damijan Mask

Bivši bračni par takođe je uz pomoć vantelesne oplodnje dobio trojke. Sinovi Kai, Sakson i Damian rođeni su u januaru 2006, a sada imaju 16 godina. 

Ilon Mask često se sa svojom decom.
GIO/SAL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Mask i Vilson razveli su se 2008. godine i dele starateljstvo nad svojih pet sinova.

Ilon Mask ukupno ima osmoro dece, a najstariji sinovi imaju po 17 godina.
NEMO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

X AE A-XII Mask

Nakon dva braka sa zvezdom "Westworlda", Talulom Rajli i kratke veze s glumicom Amber Herd, Mask je počeo da izlazi s pevačicom Grajms u maju 2018.

Ilon Maks bio je u kratkoj vezi i sa Amber Herd.
PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Ona je u maju 2020. rodila njihovog sina X AE A-XII. Par dečaka, koji sada ima jednu godinu, zove skraćeno X.

Ilon Mask je ušao u vezu sa Grajms 2018. godine, a 2020. rodila mu je sina.
Shutterstock 

X se izvorno zvao X Æ A-12, ali su 'Æ' i '12' kršili zakon Kalifornije jer nisu deo engleske abecede, što je prisililo njegove roditelje da mu promene ime. U junu 2021. godine načulo se kako su Mask i Grajms raskinuli vezu.

Exa Dark Sideræl Mask

Grajms je u martu 2022. otkrila da su ona i osnivač SpaceX-a dočekali svoje drugo zajedničko dete, ali i milijarderovu prvu ćerku, a devojčici su dali ime Exa Dark Sideræl Mask. Rođena je uz pomoć surogat majke u decembru 2021. godine.

Grajms je u intervjuu za "Vanity Fair" nazvala Maska svojim "dečkom" iako je njihov odnos nazvala "fluidnim". Međutim, nekoliko sati nakon što je novi broj "Vanity Fair-a" objavljen, Grajms je na Tviteru objavila da su ona i Ilon od tada ponovo raskinuli.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!