U susret dodele Oskara javnost sve više zanima sadržaj skupocenih poklon-vrećica koje će dobiti nominovane zvezde. Prestižnu filmsku nagradu neće svi poneti kući, a nominacija se donekle isplati zbog popratnih poklona.

Naime, nominovani će dobiti vrećicu o čijem se sadržaju brine Leš Feri. On je za "Indy100" otkrio da će vrednost ovogodišnje poklon-vrećice iznositi nešto manje od prethodnih, oko 130 hiljada evra. Izgleda da su se sponzori našli u finansijskoj krizi, s obzirom na to da je prošle godine vrednost jedne poklon-vrećice iznosila čak 184 hiljade evra.

"Prošle smo godine delili poklon bon u vrednosti od 75.000 dolara za slavne koji požele da osnuju svoj brend. Ove godine tog poklona nema pa se čini da je vrednost poklona drastično opala. No, niko ga nije iskoristio pa nam se učinilo da nema potrebe", priznao je Feri.

Leš preferira da pokloni budu jedinstveni, senzacionalni i autentični pa će ove godine nominovani dobiti mogućnost da postanu deo škotskog plemstva.

džulijen mur imala je priliku da dobije neobičan poklon
Shutterstock 

Ako se prisetimo sadržaja prethodnih poklona, jedan od najbizarnijih predmeta bio je čekić za hitne slučajeve za koji je bila zadužena PETA. Predmet je bio namenjen za razbijanje stakala na automobilima u kojima su na vruće dane zatvoreni psi.

Leš je objasnio kako prilikom odabira 'simboličnih' poklona ne razmišlja o ceni, nego samo o sadržaju. Budući da slavne osobe nemaju iste potrebe kao i obični ljudi, kazao je kako je veoma teško prepoznati njihove potrebe i odabrati primeren sadržaj vrećice.

Sadržaj vrećica dobijaju samo nominovani glumci
Chris Pizzello / AFP / Profimedia 

Prethodnih godina pokloni su privlačili više pažnje nego sama dodela nagrada pa se osvrnuo i na seks igračke koje su poklonili zvezdama.

"Pre desetak godina sam pomislio kako je to odlična ideja. Mislim, slavni ne mogu samo tako otići u seks šop i kupovati seks igračke poput običnih ljudi", rekao je Feri. Budući da su se mediji preterano fokusirali na senzacionalistički sadržaj, Akademija ih je na kraju tužila.

Snadra Bulk s Oskarom
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!