Šarlot Frojd, unuku medijskog tajkuna Ruperta Merdoka stalno su maltretirali u školi jer su njene porodične drame često završavale na naslovnim stranama. Kako je otkrila, to je bio razlog zbog kog se okrenula drogama i borila sa bulimijom.

Šarlot Frojd odrasla je u Velikoj Britaniji, u porodičnim kućama u Londonu i Safolku, kao je jedno od trinaestoro unučadi Merdoka.

Šarlot je tkaođe i čukununuka čuvenog Sigmunda Frojda preko svog oca Metjua. Ipak, uspešna familija i glamurozno vaspitanje, koje Šarlot opisuje kao „jedno od najpovlašćenijih svih vremena“, postali su pakao kad je napunila 13 godina.

Život joj je postao pakao kada je napunila 13

Poroica Šarlot Frojd često je bila tema medija, te su tako vršnjaci šaputali o njima i širili sramne. U podkastu svoje prijateljice Alis Rouz, Šarlot je otkrila da je bila šokirana saznanjem da se mnogi njeni vršnjaci “toliko bave korporativnim skandalima”.

Rekla da su verovatno od roditelja čuli tračeve o njenoj porodici, a zatim bi dolazili u školu i ponavljali te priče.

Šarlot Frojd je unuka medijskog tajkuna Ruperta Merdoka
Can Nguyen / Capital pictures / Profimedia 

Kako je rekla, stalno je osećala potrebu da brani sebe i porodicu, što joj je “donosilo puno krivice i srama”. Okrenula se drogama, a u školi je stekla nadimak ‘K-anđeo’, jer je bila poznata po ketaminu. Šarlot je otkrila da je oduvek znala da je zavisnik i da to duguje svojoj porodici.

Moje mentalno zdravlje definitivno nije bilo dobro. Od kokaina bi mi pozlilo. Ali nakon što sam odradila prvu liniju ketamina, pomislila sam: ‘zavisna sam'”, ispirčala je Šarlot.

Šarlot je sa 13 godina počela da se drogira
Timmie / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Otkrilo se i da njen otac imao vanbračno dete – a ketamin bi učinio da Šarlot to zaboravi. Afera se dogodila dve godine pre razvoda od Šarlotine majke Elizabet Merdok. Elizabet je za aferu saznala samo 10 dana pre nego što su se pojavili naslovi u medijima. Bila je besna zbog izdaje supruga, koju je prevario sa privlačnom mlađom ženom koja joj je bila dobar prijatelj. Šarlot je otkriča da se nakon razvoda roditelja preselila kod svog „vrlo zabavnog“ oca i priznala da se u domu dorgirala.

Drogirala sam se kod kuće. Pala sam na dno i završavala u hitnoj, ali ništa me nije zaustavilo”, rekla je ona.

Kako kaže, mesecima je trezna a ove godine planira da objavi pesme koje je napisala dok se borila od zavisnoti
Can Nguyen / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U najgorim danima povukla se u sebe, radije uzimajući drogu sama u svojoj spavaćoj sobi nego u društvenom okruženju.

Vremenom je počela da laže porodicu i gura svakoga ko je pokušavao da je podstakne da dobije pomoć, što je rezultiralo raskidima mnogih veza koje je imala. Kako kaže, već mesecima je trezna i radi na svom oporavku.

Šarlot se takođe borila sa poremećajem ishrane, pa je često namerno povraćala kada bi je nešto uznemirilo. Sa 17 godina prijavila se u ustanovu za lečenje i shvatila da bulimiju koristi kao mehanizam da bi “isključila mozak, čak i na sekund”.

Ove godine planira da objavi seriju pesama koje je napisala tokom svoje zavisnosti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

izvor: zadovoljna.rs