Ruski biznismen i milijarder Roman Abramovič poslednjih nedelja u žiži je javnosti, ponajviše jer je uslovljen da proda fudbalski klub "Čelsi".

Pored toga, mnogo se priča i o njegovom ljubavnom životu pogotovo od kako se pojavila informacija da ima novu devojku, 25-godišnju glumicu i preduzetnicu Aleksandru Korendjuk.

Posebno je zanimljivo što je ova devojka ukrajinskog porekla, a poznato je da je upravo zbog rusko-ukrajinskog rata sanksionisan. Međuim, Aleksandra nije jedina žena iz Romanovog života o kojoj se priča.

Kako piše New York Post, njegova bivša, druga po redu supruga, Irina Abramovič postala je glavna tema medija jer se navodno od početka rata veoma plaši od sankcionisanja njenog 650 miliona dolara vredog bogatstva.

Irina Abramovič u strahu je zbog bogatstva.
ADRIAN DENNIS / AFP / Profimedia 

Ona se krije u vili u Londonu i pojačala je obezbeđenje, a kako kaže jedan od nekadašnjih vojnika koji je sada zadužen za njenu sigurnost "Irina živi u strahu" jer njen luksuzan stil života može postati prošlost. Iako njeno bogatstvo još uvek nije ugroženo, postoje opravdani strahovi da do toga može doći.

Roman Abramovič prevario je prvu ženu sa stjuardesom Irinom.
Bildbyran / Zuma Press / Profimedia 

Inače, Irina koja danas ima 55 godina, dobila je sa Abramovičem petoro dece pre nego što su se razveli 2007. godine. Njihov početak bio je nalik na romantični film. kada su se upoznali, ona je radila kao stjuardesa. Zbog ove atraktivne plavuše Abramovičeva žena stavila je tačku na njihov odnos, a ona je godinama nakon toga, zapravo posle njegovog razvoda sa Irinom, progovorila o tome kako se osećala kao prevarena žena.

"Moja intuicija mi je govorila šta se događa. Znala sam da pred jutro ulazi u moj krevet nakon što je proveo noć s drugom ženom. Kada sam ga suočila sa svojim sumnjama, rekao mi je da mi se priviđaju stvari. On jako dobro zna kako da sačuva tajnu. Znam kako se Irina oseća. Sećam se sebe u to vreme. Bila sam mlađa od nje kada me Roman ostavio, ali bol je bila preteška i bila sam u šoku. Tako nešto ne bih želela nikada više da prođem", ispričala je ona svojevremeno.

Roman Abramovič prvoj ženi nije ostavio ništa nakon razvoda.
Shutterstock 

Dok je Irina bar dobila silni novac kao odštetu, Olga je ostala gotovo praznih šaka - nakon razvoda imala je prazan jednosoban stan u kome su živeli, jedan kauč i malu sumu novca.

"Irina je dobila sav novac i to joj možda olakšava neke stvari, ali sa mnom je on započeo svoj proboj u biznisu", zaključila je Olga jednom prilikom, dodajući da je Irina bila pametnija od nje - dopustila je Romanu da bude glava kuće i radila je sve što je on želeo.

Irinina i Romanova veza započela je pre nego što se Roman nenormalno obogatio u doba ruskog privatizacijskog buma, i ona nije od samog starta bila očarana svojim budućum suprugom. Ipak, pet meseci nakon prvog susreta sa njim, ostala je trudna sa njihovim prvim detetom - ćerkom Anom, a godinu dana nakon prvog porođaja, na svet je došao i sin Arkadij.

Irinina i Romanova veza započela je pre nego što se Roman nenormalno obogatio u doba ruskog privatizacijskog buma,
STR / AFP / Profimedia 

Inače, Irina je potekla iz siromašne ruske porodice, a njen otac je poginuo u nesreći kada je imala samo 2 godine, te je provela detinjstvo i tinejdžerske godine u uslovima koji su bili daleko od bajnih. Ona i majka jedva da su imale dovoljno za hranu, a morala je da nosi staru odeću svojih rođaka.

Jedan od najskupljih razvoda

Supružnici su isprva živeli sa Irininom majkom, ali su se ubrzo preselili u Nemačku zbog Romanovih poslovnih obaveza, gde je lepa plavuša gotovo vreme provodila sama sa decom. Posle 16 godina i troje dece, par se razveo zbog Romanove afere sa mlađanom i bogatom Dašom Žukovom. Tada su mnogi komentarisali da ju je stigla karma, odnosno da ono što je uradila Olgi doživela je potom i sama na svojoj koži.

Roman Abramovič prevario je Irinu sa milionerkom Dašom Žukovom.
Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Inače, ranije se spekulisalo da je Irina nakon raspada braka utehu pronašla u pravoslavnoj crkvi, iako je uporedo ostala verna džet-set načinu života.

"Ne slažem se sa tim da je moj način života suviše tajnovit. Da, nedostaje mi taj šoubiznis, fensi sjaj, ali ima dovoljno svetla u njemu. A to svetlo dolazi od komunikacije unutar moje porodice, sastanka sa prijateljima, čestih putovanja širom sveta, susreta sa ljudima iz različitih kulturnih sredina. Možda me ne viđate na javnim događajima, ali me često možete videti u ckrvi, na izložbi, u muzeju ili u pozorištu. Moj dom je uvek otvoren za moje prijatelje. Više volim žurke kod kuće nego odlazak u restoran. Mnogo mi je dragocenije kada mogu da podelim događaje iz svog života sa ljudima koji su mi duhovno bliski i da budem srećna pored njih, da im se žalim ili tražim njihovu podršku", rekla je Irina 2018. za ruski "Tatler" u jednom od retkih intervjua.

Irina Abramovič je utehu našla u crkvi nakon razvoda.
TASS / TASS / Profimedia 

Irina je iz braka izašla bogatija za 150 miliona funti, a njihova brakorazvodna parnica zabležena je kao jedna od najskupljih u istoriji. Interesantno je i da je ona imala jedan jedini zahtev - od njega je tražila da ne zapostavlja decu, za šta je on dao svoju reč, a obećanje je i održao. Roman možda nije bio najbolji suprug, ali otac ipak jeste.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!