Pevačica Bojana Stamenov uz pomoć korigovane ishrane i treninga uspela je da izgubi 70 kilograma. Kao glavni razlog za tu odluku navela je to što se uplašila da će da oslepi zbog povišenog šečera.

- Moje zdravstveno stanje je bilo katastrofa! U junu 2020. šećer mi je skočio skoro na 30. Tada sam primetila da ne vidim dobro. Sve do tada sam bila zdrava debelica, na granici insulinske rezistencije, ali bez problema. Nažalost, gojaznost je učinila svoje.

Ona dodaje da su kilogrami uticali i na njeno psihičko stanje:

- Postala sam agresivna i osiona! Baka mi je govorila: „Šta praštiš dete, na sve nas?! Šta ti je?”, kaže Bojana i dodajte da je tada rešila da potraži lekarsku pomoć.

- Ušla sam kod doktorke i rekla: „Nervozna sami ne vidim dobro. Sve mi se smučilo! Želim da smanjim želudac." Zakazala mije operaciju, prošla sam konzilijum i dobila zadatak da sredim šećer i smršam pre intervencije. Išla sam i kod psihologa, kaže Bojana.

Pošto je morala da smrša zbog operacije, počela je i da vežba.

Bojana Stamenov smršala je 70 kilograma
ATA Images 

- Na nagovor drugarice kontaktirala sam jednog trenera. Imala sam 185 kilograma i bila sam skeptična da će moći da mi pomogne. Osećala sam se neprijatno kad me je video u trenerci, bez šminke, raščupanu... Svakog dana sam morala da mu govorim koliko sam spavala, jela, da li sam imala neki stres.

Čak mi je promenio i ishranu. Pre njega sam uglavnom jela parče hleba sa mladim sirom, salatom ili kuvano jaje... On mi je dodao još namirnica, tako da nisam gladovala. Kad sam shvatila da sam izgubila 70 kilograma, otkazala sam operaciju! Sada se osećam psihički i fizički bolje, a i mnogo lakše. Lako kao leptir! Nastavljam da mršavim, pa dokle stignem, ispričala je Bojana.

ATA Images, Instagram Pevačica smršala 70 kilograma

Plan ishrane

Bojana kaže da je u prva četiri meseca smršala je neverovatnih 30 kilograma.

- Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani.

Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu - otkrila je pevačica tajnu svog jelovnika u emisiji.

Bojana Stamenov o gubitku kilograma i Sari Jo Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

izvor: Informer/Wanted