Iako nikada nije problema s viškom kilograma, naša najuspešnija influenserka Tamara Kalinić nedavno je otkrila kako je za deset meseci uspela da smrša 10 kilograma.

Zasluge za to ima režim 16:8 koji podrazumeva da dve trećine dana ne jedete, a u preostalih osam sati smestite sve obroke. Čim se priča o ishrani, odmah se postavlja i pitanje da li je to zdravo. Ukoliko niste znali, Tamara Kalinić je diplomirala farmaciju, tako da je sigurno imala dovoljno vremena da nauči šta jeste a šta nije zdravo.

Tamara Kalinić svoju dijetu primenjuje je od početka januara pa sve do rođendana, 16. marta. Sve do tog datuma, Tamara ne konzumira slatkiše.

Kalinićeva od početka januara prekida s unosom namirnica sa dodatim šećerom, a "post" bez kolača, torti i čokolada traje sve do njenog rođendana koji je 16. marta. Kada je na dijeti, ona ne broji kalorije, već iz jelovnika izbacuje namirnice koje sadrže dodati šećer.

To ne znači da će organizam biti potpuno bez šećera - setite se da u voću i povrću ima fruktoze, a u mleku laktoze.

Međutim, odavno je trend da se šećer dodaje i u najrazličitije vrste industrijski prerađene hrane, obično da bi im se poboljšao ukus i produžio vek trajanja, a njihova preterana konzumacija može izazvati niz zdravstvenih problema.

Tamara Kalinić za 10 meseci smršala je 10 kilograma
IPA / ddp USA / Profimedia 

Koncept 8:16 podrazumeva da se sva hrana unosi u periodu od 8h a da se 16h ne unosi ništa od hrane.

Koristi od ovog režima su: snižava se nivo insulina, povećava se nivo hormona rasta, nivo noradrenalina (što povećava trošenje masti za energiju, a troši se masno tkivo) i oštećene ćelije se intenzivno zamenjuju novim.

Tamara ima period kada ne konzumira šećer
ATA Images/Antonio Ahel 

Režim koji je koristila popularna blogerka Tamara Kalinić poseduje i antikancerogena svojstva, utiče na zdravlje srca, smanjuje oksidativni stres kao i insulinsku rezistenciju. Ukoliko ste smatrali da ovaj režim predstavlja gladovanje, to svakako nema veze sa istinom.

Tamara jue javno govorila o tome da praktikuje plan ishrane 16:8
prinstscreen/ instagram 

Raspored pravite sami zavisno od toga kad započinjete s jelom a vaše telo će za vrlo kratko vreme videti sve dobre karakteristike koje nosi ovaj način ishrane. Kod Tamare Kalinić je upalilo.

Dijeta bez dodatog šećera se može praktikovati i na duže staze, a kako je Tamara svoju figuru dovela do savršenstva pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

pritnscreen/ instagram, printscreen/instagram Kako je smršala popularna blogerka

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!