Američki plesač i tv zvezda Maksim Čmerkovski našao se na udaru kritika nakon što su ga paparaci uslikali na ručku sa suprugom u Malibuu.

Ništa to ne bi bilo čudno da nije poznato da je boravio u Ukrajini zbog jednog plesnog takmičenja, te da je od početka rata izjavljivao da mu je drago što su mu žena i sin na sigurnom.

Kako je zabranjeno muškarcima od 18 do 60 godina da napuste Ukrajinu, veliko je iznenađenje videti da je zvezda uspela da pobegne iz zemlje. Slavnom plesaču pomoglo je to što uz ukrajinski pasoš ima i američki, međutim njegov potez razbesneo je sve.

"Ovo su strani vojnici iz različitih delova sveta koji se bore za zemlju iz koje si ti pobegao", napisao mu je korisnik Tvitera uz video u kojem vojnici hodaju po hladnoći.

"Ti si bedan izgovor za muškarca", "Kukavice", "Sram te bilo", "Izdajniče", "Ukrajini i ne trebaju takvi muškarci kao što si ti"... samo je delić onoga što se moglo pročitati na Tviteru.

Međutim, dok ga jedan deo korisnika kritikuje što je pobegao iz Ukrajine umesto da se bori za svoju zemlju, našli su se i oni koji su ga pohvalili što se na društvenim mrežama bar zalaže za Ukrajinu i javno govori o ratnim strahotama.

"Taj status slavne osobe i posebna viza mogu otvoriti mnogo puteva, možda korisnijih nego da je ostao", rekao je jedan korisnik Tvitera.

Kritike su očigledno urodile plodom, te se Maksim oglasio s rečima da iako je srećan što je napokon sa svojom porodicom, kaje se zbog svog poteza.

"Plakao sam na putu s aerodroma. Osećao sam se posramljeno tokom cele vožnje jer sam bio jedini muškarac u avionu među svim ženama i decom", rekao je Maksim u svom nedavnom intervjuu.

Maksim Čmerkovski kaže da je bio jedini muškarac u avionu.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Inače, Čemrkovski je rodom iz Odese, a svetsku slavu stekao je na brojnim takmičenjima u americi i plešući u popularnim šou programima poput "Dancing with the stars", ali i nastupima sa slavnim zvezdama. U tretutku kada je rat počeo našao se u Ukrajini zbog takmičenja "World of Dance UA".

Čmerkovski je koristio Instagram da obaveštava fanove o svojoj bezbednosti u zemlji. U video postu objavljenom 28. februara, plesač je rekao da je uhapšen na ulici i da se sada sprema da stigne do granice da bi napustio Ukrajinu.

"Svuda je haos", rekao je plesač tada.

"Ulice su lude. U jednom trenutku sam bio uhapšen... ali sve dobro, obećavam. To je verovatno bio najmanje traumatizirajući trenutak u celoj ovoj stvari što se Ukrajine tiče, ali za mene je to bila samo provera stvarnosti... luda provera stvarnosti", rekao je on dodatno.

Čmerkovski nije izneo dodatne detalje o hapšenju, ali je rekao fanovima: "Pokušaću da se izvučem, pokušavam da se približim granici... Samo pokušavam da ostanem fokusiran. Imam opcije. Moje opcije su, nažalost, bolje od većine ljudi. Malo sam nervozan da budem iskren sa vama, ali mislim da će sve biti u redu. Znam da će biti u redu."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!