Najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko i njen suprug, ruski multimilijarder Andrej, prema pisanju stranih medija, ostali su bez svoje jahte vredne 450 miliona evra sa kojom su bili glavne zvezde gde god da su se pojavili.

Impoznatnu jahtu je slavnom paru u Trstu zaplenila italijanska policija i to samo nekoliko dana nakon što se Andrej našao na listi sankcija Evropske unije zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Jahta neuobičajenog izgleda sa zakrivljenim jarbolima i trupom među najvećim je jahtama na svetu, a Sandra i njen suprug najveći deo slobodnog vremena provode upravo na ovoj raskošnoj jedrilici, te su se stoga potrudili da je urede tako da im bude što komfornije.

Velika pažnja od strane zaljubljenih supružnika posvećena je i postavljanju kružnih prozora projektovanih tako da što više prirodne svetlosti dopire u gornju kabinu, gde su smešteni dnevni boravak i trpezarija.

Po izlasku iz prostrane sobe namenjene druženju nalaze se bazeni sa impozantnim ležaljkama i baldahinima, ali i đakuzi u kom porodica Meljničenko provodi najviše vremena.

Andrej i Sandra Meljničenko uredili su svaki pedalj čuvene jahte.
SCFotos - Stuart Crump Visuals / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ovu impozantnu jahtu, dizajnirao je Filip Stark, koji je zvučno ime u svetu nautike i poznati arhitekta.

Inače, ovo nije jedini problem sa kojim su se Meljničenkovi suočili. Pre oduzimanja jahte, Sandra i Andrej Meljničenko bili su primorani da otkažu proslavu njegovog jubilarnog 50. rođendana, upravo zbog ratnog stanja na istoku Evrope.

Sandra Meljničenko često priređuje zabave na svojoj jahti.
Instagram 

Andrej i njegova supruga Sandra Meljničenko žurke, inače, obično priređuju na mega-jahtama kojima krstare planetom.

Sandra Meljničenko morala je i da otkaže zabavu povodom 50. rođendana njenog supruga.
screenshoot/instagram 

Društvo im prave odabrani gosti, među kojima su svetski poznate ličnosti i manje poznati, ali ultrabogati pripadnici džet-seta, a ukoliko ste propustili kako jahta izgleda, pogledajte fotografije u galeriji ispod:

Xavier Francolon / Sipa Press / Profimedia Jahta Sandre i Andreja

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!