Sandra i Andrej Meljničenko trenutno borave u Hrvatskoj, a ovo je drugi put u poslednja dva i po meseca kako su obišli ovo primorje. Split je mesto u kojem je njihova jahta viđena prvi put, 3. septembra, a ovoga puta jahta "A" usidrila se ispred splitske gradske luke.

Megalomanska jahta u vlasništvu je Andreja i Sandre Meljničenko, bivše srpske "Modelsice" koja je udajom za ruskog oligarha postala najbogatija Srpkinja.

sandra i andrej meljnicenko
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jahta neuobičajenog izgleda sa zakrivljenim jarbolima i trupom među najvećim je jahtama na svetu, a vrednost joj se procenjuje na 450  miliona dolara.

Sandra i njen suprug najveći deo slobodnog vremena provode upravo na ovoj raskošnoj jedrilici stoga su se potrudili da je urede tako da im bude što komfornije.

Velika pažnja od strane zaljubljenih supružnika posvećena je i postavljanju kružnih prozora projektovanih tako da što više prirodne svetlosti dopire u gornju kabinu, gde su smešteni dnevni boravak i trpezarija.

sandra meljnicenko
Instagram 

Po izlasku iz prostrane sobe namenjene druženju nalaze se bazeni sa impozantnim ležaljkama i baldahinima, ali i đakuzi u kom porodica Meljničenko provodi najviše vremena.

Ovu impozantnu jahtu, dizajnirao je Filip Stark, koji je zvučno ime u svetu nautike i poznati arhitekta.

jahta
SCFotos - Stuart Crump Visuals / Alamy / Alamy / Profimedia 

Inače, Sandra poslednjih godina često ide u Hrvatsku, pošto joj tamo živi majka Vanja Nikolić.

Više fotografije luksuzne jahte pogledajte u galeriji u nastavku:

Xavier Francolon / Sipa Press / Profimedia Jahta Sandre i Andreja