Tom Henks nije tek tako dobio titulu jednog od omiljenih glumaca svih vremena.

Omiljeno ime Holivuda poznat je pre svega po dobrim ulogama, ali i kao veliki šaljivdžija, a njegov ugled jedino je narušilo ponašanje njegovog sina koji ga u poslednje vreme javno proziva da nije bio tu kao otac.

Čet Henks javno proziva oca, glumca Toma Henksa.
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia 

Doduše, s obzirom da je zbog problematičnog ponašanja Čet Henks ostao "praznih ruku", uprkos naporima slavnih roditelja da ga izbave iz pakla zavisnosti, mnogi njegove izjave pripisuju besu što više ne može da koristi porodično bogatstvo.

Međutim, o Tomu Henksu sada ponovo bruje strani mediji, ali imaju sjajan razlog.

Tom Henks rešio je da proda peglicu u humanitarne svrhe.
pritnscreen/youtube 

Naime, glumac koji je poznat kao neko ko daje "i šakom i kapom", sada je prodao svoj automobil Fiat 126p, popularnu "peglicu", a novac je dao za finansiranje humanitarne kampanje "Hidden Heroes".

Tom Henks je sav novac od prodaje peglice dao za finansiranje humanitarne kampanje "Hidden Heroes"
pritnscreen/youtube 

Još 2016, pomalo u šali, Tom Henks je objavljivao selfije sa Fiatima 126p u Budimpešti, u kojoj je tada radio. To je bilo dovoljno da privuče pažnju stanovnice Bielsko-Biale i Hanksove obožavateljke Monike Jaskolske.

Peglica je jedan od simbola Poljske koju je proizvodio Polski Fiat, upravo u mestu u kom živi i glumčeva obožavateljka. Kada je Jaskolska videla Henksa kako se slika sa Peglicama pokrenula je široku akciju da mu se kupi i donira jedan automobil. Henks je bio presrećan i izdvojio je pozamašan iznos novca bolnici u kojoj je Jaskolska radila, podseća "Revija HAK".

Tom Henks presrećan je što je sakupljeno toliko novca.
printscreen/youtube 

Sada Henks donira Fiat 126p za finansiranje humanitarne kampanje Hidden Heroes. Trenutna ponuda iznosi 57.000 dolara, što je verovatno više nego što je iko platio za Fiat 126p.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!