Božićna euforija u zapadnim zemljama možda jeste rezervisana za decembar, ali čak i u Holivudu postoje slavne ličnosti koje ovaj praznik slave u januaru.

Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima.

Evo ko sve u Holivudu proslavlja pravoslavni Božić:

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan i dalje slavi oba Božića.
Instagram 

Kim Kardašijan uvek s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Naomi Kembel

Naomi je tokom veze sa milijarderom iz Rusije prišla pravoslavnoj veri
Shutterstock 

Manekenka Naomi Kembel ne potiče iz pravoslavne zemlje, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi, pa u skladu s tim slavi i Božić.

Tom Henks

Tom Henks je prihvatio pravoslavlje u braku sa glumicom Ritom Vilson.
printscreen/youtube 

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Stana Katić

Stana Katić ima srpske korene.
Shutterstock 

Glumicu smo obožavali kao Kejt Beket u seriji "Castle", a njeni roditelji su Srbi te se u njihovoj kući slavio i pravoslavni i katolički Božić.

Tina Fej

Tina Fej vuče pravoslavne korene jer joj je majka Grkinja.
Youtube 

Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston ima grčke korene.
Shutterstock 

Popularna glumica Dženifer Aniston ima grčke korene. Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

The Weeknd

The Weeknd takođe slavi pravoslavni Božić.
Profimedia 

Čuvenog pevača odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. A jednom prilikom je istakao da je kao dete često išao sa bakom na služenja pri Etiopijskoj PRavoslavnoj Tewahedo crkvi.

Mila Jovović

Mila Jovović srpskog je porekla i čak je i svoju ćerku krstila u pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.
printscreen/instagram/millajovovich 

Milica Bogdanovna Jovović je rođena u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je i svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Kristijan Bejl

Kristijan Bejl prihvatio je pravoslavlje zbog supruge Sandre Blažić.
printscreen/youtube 

Kristijan Bejl je već dvadeset godina u braku sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Blažić, poznatijom kao Sibi. I on je, nakon venčanja, pristupio pravoslavnoj crkvi, pa slavi Božić 7. januara.

Dejvid Gahan

Pevač čuvenog benda "Depeche Mode" Dejv Gahan prihvatio je pravoslavlje zbog supruge Dženifer Skilaz.

Nina Dobrev

Nina Dobrev takođe je pravoslavka.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Lepa glumica rodom je iz Bugarske, a iako se trudi da svoja ubeđenja i verovanja drži dalje od očiju javnosti, poznato je da se u njenoj porodici slave oba Božića.

Bastijan Švajnštajger

Bastijan Švajnštajger zbog supruge Ane proslavlja i pravoslavni Božić.
Instagram 

Osim jednog Božića, postoje i oni koji proslavljaju oba Božića, a jedan od njih je i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji je, od stupanja u brak sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, počeo da proslavlja i katolički i pravoslavni Božić.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!