Pevačica Mel B, nekadašnja članica grupe "Spice grls" danas proslavlja 47. rođendan. Ova harizmatična žena mnogima je delovala kao jaka ličnost, koja uživa u životu i skladnom braku sa suprugom, a onda je 2017. kao bomba odjeknula vest o njihovom razvodu, propraćena optužbama za zlostavljanje.

Detinjstvo

Melani Bi je rođena 29. maja 1975. godine u Lidsu, Engleska. Ima mlađu sestru Danijel, koja je glumica. Školovala se za izvođača u Srednjoj školi Intejk u Lidsu, dok 1994. godine nije postala članica veoma uspešne grupee "Spice Grls", zajedno sa Viktorijom Bekam.

Prvi brak

Za vreme turneje 1998. godine, Melani Bi je upoznala holandskog plesača Džimija Gulzara. Iste godine su se i venčali, a naredne dobili ćerku Feniks.

Ovaj brak nije dugo potrajao, pa se tako par već 2000. godine rastao. Nakon razvoda usledila je bitka za starateljstvo, a na kraju je ćerka pripala Mel, nakon što je bivšem suprugu isplatila 1,25 miliona funti.

Burna veza sa Edijem Marfijem

2003. godine se iz Engleske seli u Los Anđeles. Vrlo brzo se našla u žiži interesovanja zbog veze sa glumcem Edijem Marfijem. Nakon što je objavila da čeka njegovo dete, usledila je i vest da su okončali vezu. Marfi nije želeo da prizna dete, sve dok DNK testiranjem nije utvrđeno da on, zaista i jeste otac.

Brak koji je umalo koštao života

Utehu nakon raskida od glumca, Mel Bi je pronašla u zagrljaju producnta Stefana Belafontea. Nakon nekoliko meseci zabavljanja, oni su rešili da stanu na ludi kamen u junu 2007. godine. Nije ni slutila da će je ovaj brak skupo koštati.

Iako je na početku sve delovalo savršeno, njihov brak se pretvorio u pravu noćnu moru. Prema priznanju pevačice, godinama je trpela fizičko i psihičko zlostavljanje.

mel bi se 2007 udala za stefana belafontea
Instagram 

Iako je u nekoliko navrata pokušavala da ga ostavi, 2017. godine je presekla i rešila da zatraži zabranu prilaska. Naime, ona je optužila Stivena za iznemiravanje i seksualno zlostavljanje koje je obrazložila fizičkim napadima, grupnim seksom na koji ju je navodno njen suprug primoravao. Nakon toga joj pretio snimcima, ali tvrdi i da je Stiven njihovoj dadilji napravio dete.

Strani mediji prenose da je Belafonte pevačicu davio i udarao, što je ona dokazala fotografijama i zadobijenim povredama. Kada je celu priču iznela u medije navela je i da zlostavljanje trpi od prve godine braka, a da ju je on primoravao da povrede u javnosti objašnjava kao posledice trčanja u visokim cipelama.

stefan je mel bi zlostavljao što je tek kasnije otkrila
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Naredne godine objavila je i autobiografiju pod nazivom "Brutalno iskrena", u kojoj je otkrila neke od najmračnijih detalja iz života. Kako sama priznaje, dno je dodakla 2014. godine, kada je pokušla da se ubije tokom žiriranja u britanskoj verziji X Faktora.

Danas je četvrtak. 11. decembar 2014. Vratila sam se sa večere sa suprugom Stephenom. Sutra idem na X Factor. Imamo crveni tepih zbog finalnih emisija. Nosiću prelepu haljinu, a kosa i šminka će mi biti savršeni. Ali, ako želite iskreno, ništa od toga me ne zanima. Moj život je propast i želim da nađem izlaz iz njega. Iza sve te slave, osećala sam se emotivno ogoljenom, odvojenom od porodice,“ napisala je ona.

„Osećam se ružno i uništeno od strane čoveka koji je obećao da će me voleti i čuvati. Moj muž i menadžer. Čovek koji posle 10 godina braka ima kolekciju seks snimaka koji mogu da mi unište život i porodicu.“

Strani mediji prenose da je Belafonte pevačicu davio i udarao, što je ona dokazala fotografijama i zadobijenim povredama
DUNKIND / WAGO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Mel je nakon toga progutala tablete i u trenutku kada je progutala 200. tabletu, shvatila je da želi da se bori za život – pre svega zbog najstarije ćerke Feniks. Tada je bespomoćno pokušala da izađe iz kupatila u kome je bila, ali nije bila dovoljno snažna da razvali vrata, u koja je udarala celim telom.

Zbog toga je narednog dana, na snimanju X Factora, imala modrice. Nakon što je odvedena u bolnicu, doktori su joj rekli da ima ozbiljno oštećenje jetre i da ne bi trebalo da izlazi u javnost neko vreme, ali ona se već sutradan pojavila pred kamerama X Factora i pravila da se ništa nije desilo. Ipak, poslala je poruku svetu – i suprugu.

mel bi je u svojoj knjizi otkrila bolne detalje žviota
Shutterstock 

„Moja poruka svetu i mom suprugu bila je veoma jasna. Želela sam da ljudi koji to gledaju budu moji svedoci. Skinula sam dijamantsku burmu sa ruke,“ napisala je pevačica, koja je opisala i teške trenutke drogiranja, od kog je bila zavisna.

Bila sam jadna osoba, van kontrole. Dnevno sam uzimala oko pet ili šest linija kokaina pre i posle posla. To me je dizalo kako bih zaboravila na sve osim emisije koju sam snimala. Pala sam tako nisko da sam počela da uzimam kokain samo kako bih izdržala, kako bih preživela život sa Stivenom, koji je ličio na neurotičnu klaustrofobiju“, napisala je ona u jednom delu knjige.

mel bi je pisala o periodu kada se dorgirala i kada joj je bilo veoma teško
Shutterstock 

2018. godine se preselila kod majke, u Englesku, kakao bi uspela da se oporavi od turbulentnog razvoda. Prema pisanju britanskih medija, Mel Bi je bila u teškom psihičkom stanju, ali i na ivici bankrota. Takođe se šuškalo da je i neko vreme provela na psihijatrijskom lečenju.

Instagram Slavna pevačica nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

izvor: stil.kurir.rs