Žan-Pol Gerlan tvorac je nekih od najlepših mirisa na svetu, a svojevremeno je dobio i titulu "najboljeg nosa 20. veka" jer je mogao da identifikuje čak 3.000 različitih misirisa.

Međutim, Gerlan koji je danas izrazito narušenog zdravlja sada se našao u jeku sudske borbe između partnerke Kristina Krejg Mišelsen i njegovog sina Stefana koji tvrdi da je iskoristila njegovog oca zbog bogatstva.

Žan Pol Gerlan inače je poslednji potomak koji se našao na čelu slavne porodične parfemske kuće, koju je 1828. godine u Parizu osnovao Pierre François Pascal, a njegove mirise obožavale su brojne bogate i slavne osobe, pa čak i britanska kraljica Viktorija. Upravo oni potpisuju neke od najlegendarnijih parfema poput Naheme, Samsare i Jardins de Bagatelle.

Žan-Pol Gerlan trenutno se provlači po sudovima zbog partnerke i sina.
VILLARD / Sipa Press / Profimedia 

Nažalost, sunovrat je krenuo od momenta kada je otkriveno da Žan-Pol boluje od Alcajmerove bolesti. Njegov sin Stefan postao je njegov staratelj od 2013. godine, međutim, u celu priču poprilično se umešala Kristina Krejg Mišelsen. Stefan smatra da je plavokosa jahačica koja je 18 godina mlađa od Gerlana i sa kojom živi od 2005. godine na prostranom imanju južno od Pariza, iskoristila narušeno zdravlje legendarnog parfimera da bi ga naterala da je oženi.

Kristina Krejg Mišelsen i Žan Pol Gerlan žive zajedno na njegovom imanju u okolini Pariza.
JACK GUEZ / AFP / Profimedia 

Naravno, Krejgova nije sedela skrštenih ruku, već je pokrenula pravni postupak protiv Stefana optužujući ga za "moralno uznemiravanje, nasilje i podvrgavanje ranjive osobe lošim životnim uslovima koji vređaju ljudsko dostojanstvo". Takođe je izjavila na sudu da njen partner ne boluje od Alchajmerove bolesti.

"Žan-Pol ima kratkoročni gubitak pamćenja, ali to nije Alchajmerova bolest. Znam jer živim sa njim", rekla je Kristina, prenose strani mediji. Pored toga, u poslednjoj tužbi, optužila je njegovog sina Stefana da ju je vređao i da je pokušao da je pregazi automobilom.

Stefan Gerlan sudski se bori da zaštiti oca od njegove izabranice.
COADIC GUIREC / Bestimage / Profimedia 

Stefanov advokat odlučno je odbacio sve otpužbe i uzvratio rečima da je "Stefan oca držao pod starateljstvom zbog rizika od Kristininih manipulacija i zlostavljanja".

Inače, Gerlan koji se više puta napao u centru skandala zbog svojih rasističkih izjava, svoju partnerku je upoznao 2005. godine, a spojila ih je ljubav prema konjima. Upravo poslednji skandal kada je crnce nazvao "lenjima", dodatno ih je zbližio, a zbog svega je morao da plati kaznu od 6.000 evra. Nakon toga izgubio je veliki broj klijenata i poslovnih partnera, uključujući LVMH, francuski koncern koji je kupio brend od porodice Gerlan. Njegov sin posebno je postao sumnjičav preka kristini kada se 2012. godine "inkognito" pojavila kod poznatog prodavca umetnina i ponudila mu Delakroinu sliku. To ne bi bilo ništa čudno da prodavac nije prepoznao ovo delo kao vlasništvo Gerlana statijeg i odmah alarmirao njegovog sina. Godinu dana kasnije Stefan je postao zakonski staratelj svog oca i dobio potpunu kontrolu nad njegovim finansijama.

Žan-Pol Gerlan danas boluje od Alchajmerove bolesti.
JEAN-PIERRE MULLER / AFP / Profimedia 

2020. godine uspešno je sprečio pokušaj venčanja Kristine i svog oca, nakon što je sud utvrdio da je Mišelsen vršila pritisak na partnera kako bi što pre uplovili u bračnu luku. Tvrdio je da njegov otac zbog demencije nije mogao da donese takvu odluku. Žan-Pol je stalno ponavljao na sudu: "Želim da se oženim", čak i kada su mu postavljana neka pitanja koja nisu imala nikakve veze sa tim, poput pitanja sudije koliko ima godina. Njegov sin je potom predao sudu pismo, prethodno potpisano, u kojem je naveo da ne želi da se oženi Kristinom.

Međutim, nastao je nov skandal prošle godine nakon što se otkrilo da je nekadašnji "gospodar parfema" živi u nehumanim uslovima. Tužilac je otpužio Kristinu da nije vodila računa o svom partneru, njegovoj "nezi, obrocima i osnovnoj higijeni".

Kristinin advokat tada je brutalno uzvratio:

"Pravo zanemarivanje zapravo dolazi od zakonskog staratelja koji je dozvolio njegovom ocu da živi u potpuno neprihvatljivim uslovima.Nije uradio ništa da njegova kuća bude čista. Svuda je isključio grejanje i toplu vodu osim u svojoj sobi.U jednoj od pomoćnih kuća čak i drvo raste", rekao je i dodao:

"Ona nije tu iz ličnog interesa, već iz lojalnosti. Ona ne želi da napusti Žan-Pola jer, kako kaže, onog dana kada ne bude, Bog zna šta će biti s njim", rekao je advokat.

Da li će cela priča dobiti konačni epilog ostaje da vidimo, ali je sve izvesnije da nema naznaka da će se sudska borba završiti u skorije vreme, a još se čeka i odluka povodom pretnji smrću.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!