PARFEMI ZA KOJIMA ĆE SVAKO OKRENUTI GLAVU: Mirišu na čistu posteljinu i belu majicu, a veoma su dugotrajni

Parfemi koji mirišu na čisto su među najtraženijim u parfimerijama.

Parfemi koji mirišu na čisto su među najtraženijim u parfimerijama.
Unsplash/ Laura Chouette 

Obzirom da izbor parfema mnogo govori o osobi koja ga nosi, s velikom pažnjom biramo miris za sebe. Ako malo dublje razmislimo o parfemima shvatićemo da suštinski postoje dve grupe mirisnih kompozicija.

U prvu spadaju mirisi koji se osete na kilometar, a to su oni koje obično nosimo tokom večernjih izlazaka ili na prvom sastanku, tačnije uvek kada želimo da ostavimo utisak. Reč je o parfemima u kojima uglavnom dominiraju cvetne i začinske note za kojima će svako okrenuti glavu.

Parfemi koji mirišu na čisto najčešće sadrže note mošusa, soli, mekog pamuka.
Shutterstock 

Druga grupa prilično je suptilna, ali i zavodljivija. Dizajnirani su tako da mirišu poput naše kože, samo bolje. Ove parfemske verzije u najvećem broju slučajeva sadrže note mošusa, soli, mekog pamuka, a u nekim slučajevima i feromone. Upravo zbog toga malo ko će moći da dokuči gde se parfem završava a počinje miris naše kože.

Ukoliko pred početak nove sezone razmišljate o promeni parfema i želite da isprobate neku od ovih misterioznih kompozicija, u nastavku vam donosimo nekoliko predloga.

Maison Margiela Replica Filter Blur

Maison Margiela Replica Filter Blur parfem miriše poput čiste posteljine ili bele majice.
screenshoot/fragrantica.com/ 

Filter Blur nije parfem u pravom smislu te reči već uljana baza koja savršeno funkcioniše s bilo kojim mirisom iz kolekcije Replica. Kreiran je 2016. godine sa ciljem da personalizuje mirise iz pomenute kolekcije, ali je u međuvremenu stekao pravu armiju fanova koji vole da ga nose samostalno. Sadrži note belog mošusa, cveta pamuka i sivog ambera i miriše poput čiste posteljine ili bele majice.

Vilhelm Parfumerie Dirty Velvet

Vilhelm Parfumerie Dirty Velvet parfem je suptilan i seksepilan.
screenshoot/fragrantica.com/ 

Ovo je jedan od retkih parfema koji je istovremeno suptilan i seksepilan. Inspirisan je pariškim hotelskim sobama pre Drugog svetskog rata, a sastoji se od slatkog i senzualnog miksa smokve, duvana, sandalovine, pomela i vetivera.

Elizabeth Arden White Tea

Elizabeth Arden White Tea parfem je jednostavan, ali privlačan.
screenshoot/fragrantica.com/ 

Parfem koji je predstavljen pre nešto više od godinu dana veoma je jednostavan, ali privlačan. Note citrusa i belog irisa daju mu ženstven karakter, dok trio mošusnih tonova nudi privlačnost druge kože.

Escentric Molecules Molecule 01

Escentric Molecules Molecule 01 parfem na svakom miriše drugačije.
screenshoot/fragrantica.com/ 

Escentric Molecules radikalno je drugačiji od svih drugih parfema pre svega zbog toga što sadrži samo jedan sastojak i to hemijskog porekla koja se može osetiti samo na koži i na svakom miriše drugačije. Imajući to vidu, slobodno možemo reći da je ovo jedini miris koji je zaista autentičan.

Le Labo Santal 33

Le Labo Santal 33 parfem ima autentičan miris svežine.
screenshoot/fragrantica.com/ 

Parfem iz 2011. godine kreirao je Frank Voelkl. Note ove kompozicije uključuju kardamon, iris, ljubičicu, ambroks, australijansku sandalovinu, papirus, kedar, kao i začinske, kožne i mošusne tonove.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši