Znamo i sami koliko biranje savršenog mirisa zna da bude vrlo komplikovano i frustrirajuće, a odlazak u parfimeriju stvara pravu zbrku u glavu i ponajviše liči na pravu noćnu moru.

Radnici u parfimeriji umeju vrlo često da zasipaju sa mnogo različitih mirisa i pokušajima da nametnu neki koji je po njihovom ukusu.

Kako bi vas ubedili da kupite, daju vam pogrešne savete, razlike između skupih i povoljnih parfema su male i onda postajete još više zbunjeni!

Zato je dobro znati koji će to mirisi biti najpoželjniji u 2022. godini, a već su u prodaji te ih možte lako isprobati na svojoj koži.

Celine Rimbaud

Francuski dizajner Hedi Sliman crpeo je inspiraciju iz strastvenog rada pesnika Artura Remboa. Prefinjene note lavande sa slikovitih polja u Provansi daju meke nežne tonove koji se susreću sa slojevitim dubinama kraljevskog cveta irisa.

Ovaj uniseks parfem odiše elegantnom jednostavnošću i bezvremenskom sofisticiranošću, te je sjajan izbor ako biste da menjate parfem.

Aerin Mediterranean Honeysuckle Mimosa

Prvi miris za 2022. bogate naslednice i poslovne žene Erin Loder uspeo je da uzdigne cvet mimoze do apsolutne sofisticiranosti.

Miris crpi inspiraciju iz proleća na francuskoj rivijeri, obuhvatajući živahne boje slavne arhitekture duž Azurne obale, sa sve očaravajućim vrtovima u okruženju.

Note tuberoze, grejpfruta, bergamota, pa čak i nagoveštaja drvenastog vetivera, nude čistu harmoniju.

Diptyque Eau Rose

Ograničeno izdanje u saradnji sa čuvenim cvećarom Maurisom Harisom iz Los Anđelesa je divan spoj klasičnog mirisa ruže i mirisa rascvetanih zelenih polja punih kamilice, artičoke i ličija.

Za one koji vole ruže, to je klasičan parfem sa pravom količinom mirisa, dovoljno lagan da se može nositi tokom dana i dovoljno snažan za uveče.

Takođe, za one koji vole čist, cvetni i prefinjen parfem, ovo bi mogao da bude novi omiljeni miris.

Telli Swift D’Telli

Hrabar i sjajan uniseks miris koji manifestuje uzbuđenje, avanturu i senzualnost nosi potpis Teli Svift. Ovaj parfem je bogat ukusom, ali istovremeno ostaje mek i magnetičan.

Gornje note crvene mandarine i šafrana pomešane su sa marokanskim jasminom, sandalovinom i belim mošusom. D’Telli je najbolji za noćne izlaske – ili za nezaboravnu, intimnu večeru.

Bvlgari Allegra Spettacolore

Bulgarijev prvi miris lansiran ove godine savršeno hvata šmek veselih italijanskih svečanosti, te ovaj ženstveni miris prelepo deluje i za dan i veče.

Slojeviti cvetni miris sadrži nagoveštaje citrusa, ali više skreće ka puderastim notama cveta Spettacolore sa mešavinama irisa. Tu je i veoma lagan, ali ipak primetan miris slatkiša koji se pojavljuje na kraju ovog miksa, dajući osećaj moderne strogosti i suptilne slatkoće.