Od kako se na Netfliksu pojavio dokumentarac "The Tinder Swindler" svet ne prestaje da bruji o muškarcu koji je na sraman način prevario na desetine žena i oštetio ih za nekoliko miliona dolara.

Uprkos dokazima, on je na sve tvrdio da su one zapravo koristile njega, kao i da će "uraditi sve što je u njegovoj moći da spere ljagu sa svog imena".

Šimon Hajat koji se predstavljao kao sin "kralja dijamanta" Leva Levijeva, biznismen, međunarodni stručnjak za nekretnine i ko zna kako sve, odlužio je samo pet od 15 meseci kazne koliko je trebalo, a njegovo oslobađanje je navodno bilo deo programa za smanjenje broja zatvorenika usred pandemije.

Nakon svega što se desilo, Šimon, odnosno Sajmon Levijev kako se predstavljao na mrežama "masno" će profitirati, i to zahvaljujući ponudi iz Holivuda. Ne samo da će objaviti knjigu, već dobija i svoj podkast, kao i kontroverzni rijaliti šou u kom će upoznavati nove žene.

Prevarant sa Tindera dobija svoj šou u Holivudu.
pritnscreen/instagram 

- Šimon želi da zaradi nakon svega, ali da ovog puta niko ne može da mu pripiše da vara ljude - rekao je izvor.

Njegov šou navodno bi uključivao da se različite žene takmiče za njegovu ljubav. Kroz svoj podkast pomagao bi samcima davajući im ljubavne savete, odnosno šta treba, a šta ne treba raditi na sastancima.

I dok Šimon zadovoljno "trlja ruke" jer će mu novi ugovor legalno doneti novac o kakvom je maštao, devojke koje je prevario primorane uključujući Sesil Fjellhøy, Ajlin Koelemen i Pernilu Sjoholsu da osnuju GoFundMe profil, ne bi li nadoknadile izgubljen novac.

Ajlin je jedina koja je uspela da nasamari prevaranta sa Tindera.
pritnscreen/youtube 

Inače, upravo je Ajlin bila jedina koja je donekle uspela da nadomesti novac, odnosno jedina koja je "prevarila prevarata".

Ona je sa Sajmonom bila u vezi, te kao i druge devojke, nije sumnjala u istinitost tvrdnji da je bogataš, s obzirom da su uvek, kada bi se našli, bili u luksuznim restoranima i na skupim lokacijama. Nakon što je i njoj "prodao" priču da je u problemima jer je trgovac dijamantima, te da mu za vratom "dišu" opasni momci, pozajmila mu je ogromne količine novca.

Šimon Hajat tvrdio je da je sin trgovca dijamantima.
pritnscreen/instagram 

Međutim, nakon što je ceo svet saznao da je prevarant, ona je shvatila da je u prednosti.

- Sledila sam se kad sam shvatila u šta sam se uplela. Međutim, shvatila sam da sam u velikoj prednosti koju mogu da iskoristim - on je u tom trenutku imao samo mene. Ceo svet zna da je on prevarant. Ne može nikoga da zamoli za pomoć osim mene. Tu je moja prilika da povratim svoj novac - kaže Ajlin u dokumentarcu. Pravila se da ne zna šta se dešava, pravila se da mu veruje. Bez reči je došla u Poljsku, gde se Sajmon krio u trenutku kada su vesti o njemu obilazile svet.

Šimona Hajata jedino je uspela da prevari jedna od devojaka.
printscreen/youtube 

- Budući da radim u modnoj industriji, dobro znam da samo Sajmonov garderober vredi čitavo bogatstvo. Ubedila sam ga da mi spakuje sve te luksuzne komade koje ima kako bih ih ja prodala po najboljoj ceni- kaže Ajlin u dokumentarcu.

Po povratku u Amsterdam, gde živi, Ajlin je odeću spremila i počela da kači na sajtove. Na Sajmonove brojne pozive, poruke, pretnje nije odgovarala. Uostalom, znala je da može samo da preti.

- Prodaja te odeće nije ni izbliza dovoljna da mi pokrije sve što sam mu dala, ali i to je nešto- rekla je Ajlin u dokumentarcu, a još fotografija prevaranta sa Tidnera pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Pogledajte još fotografija Sajmona Levijeva, poznatijeg kao "prevarant sa Tindera"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!