Prelepa i pretalentovana pevačica Vitni Hjuston ostavila je neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji, a preminula je 11. februara 2012. u 48. godini. Život je nije mazio, a samo bi nebo bilo granica da je uspela da prevaziđe probleme i pobedi svoju zavisnost.

Rođena je u Nju Džersiju kao Vitni Elizabet Hjuston. Bila je treće i najmlađe dete Džona i Kisi Hjuston. Odrasla je uz muziku, u njenoj kući se slušao džez, soul, gospel. A njena tetka bila je legendarna Areta Frenklin koja je među prvim primetila njen talenat. Pevanjem se bavila i njena mama sa kojom je Vitni već u 14. godini imala prvi javni nastup. Kao tinejdžerka je snimila pesmu "Life is Party" sa grupom Majkla Zagera.

Iako je već tada dobila priliku da počne da se profesionalno bavi muzikom, majka Kris je to sprečila želeći da njena ćerka nastavi sa obrazovanjem. Pevačicina mama je kasnije malo popustila, pa je dozvolila da Vitni otpeva prateće vokale u numeri "I Am Every Woman" Čakija Kansa. Dobro vam je poznata ova pesma. Muzička zvezda ju je i sama snimila i pretvorila u ogroman hit.

Pevanjem se bavila i njena mama
Shutterstock 

Zvezda preko noći

Iako je Vitni u početku bila tužna zbog majčine odluke, kada je odrasla, shvatila je da je Kris napravila pravi potez i da ju je zaštitila od estradnog života za koji kao devojčica nije bila spremna. Od namere da postane pevačica nije odustajala. Susret sa producentom Klajvom Dejvisom bio je presudan za ostvarenjen njene velike želje. On je bio ubeđen da će ona postići velike uspehe. Prvi album snimila je 1985, Dejvis ga je producirao, i on je Vitni doneo prvog Gremija.Kada je njen muzički prvenac, ugledao svetlo dana, brzo je osvojio publiku. Preko noći Vitni je postala zvezda.

Nagrade će je, inače, pratiti kroz karijeru. Zbog broja priznanja koja je osvojila završila je u Ginisovoj knjizi rekorda kao ženski izvođač sa najviše nagrada u istoriji svetske muzike. U njene ruke završila su ukupno 415 priznanja, između ostalih, dve nagrade Emi, šest Gremija, 30 nagrada Bilbord mjuzik, 22 Amerikan mjuzik nagrade.

Vitni je prvi album snimila 1985 godine
Shutterstock 

Od albuma do albuma, od hita do hita...

Vitni je uspela da iza sebe ostavi legendarne numere. Pre tri godine je posthumno objavljena komplikacija "Whitney Houston Live: Her Greatest Performances". Zaigrala je i u nekoliko filmova, od kojih je "Telohranitelj" (njen prvi film snimljen 1992) postigao najveći uspeh. U njemu je pevačica sa Kevinom Kostnerom dočarala divnu ljubavnu priču.

Nesrećna u ljubavi

Vitni je imala sreće da se rodi kao izuzetno nadarena pevačica. Ali sreće u ljubavi nije imala. Njene veze sa glumcem Edijem Marfijem i ragbistom Rendijem Koniganom neslavno su se završile. Neki su u njoj, posmatrajući njen ljubavni život, videli emotivnu nestabilnu ženu. Ljubav koja je obeležila njen život bio je Bobi Braun. Zabavljali su se tri godine, a venčali 1992. Za njega je umela da kaže da je bio savršen muškarac za nju. Međutim, njihov brak je bio daleko od savršenog. Razveli su se, a ljudi bliski pop divi govorili su da ona Bobija nikada nije prebolela. Braun je njenu smrt teško podneo. A onda se četiri meseci nakon targedije oženio menadžerkom Alisijom Eteridž.

Početkom 2012. godine, počele su da kruže priče da Vitni ima novčanih problema, koje je ona ubrzo negirala. Radila je vredno na jednom mjuziklu, bilo joj je ponuđeno mesto sudije na popularnom šou "X Factor". Nažalost, Vitni nije doživela da vidi svoj povratak.

najteži udarac za Vitni bilo saznanje da se njena naslednica zabavlja sa njenim usvojenim sinom, Gordonom.
UPI / Newscom / Profimedia 

Upala u kandže droge

Među nevoljama sa kojima se borila, a bilo ih je mnogo u njenom životu, najteže je podnosila to što je njena ćerka Kristina upala u zamku droge. Pojedini izvori tvrde da je najteži udarac za Vitni bilo saznanje da se njena naslednica zabavlja sa njenim usvojenim sinom, Gordonom. Ćerka Vitni Hjuston i Bobija Brauna preminula je 2015, šest meseci nakon što je pod sumnjivim okolnostima pronađana u kadi, bez svesti, u sa modricama i izbijenim zubom.

Kada su lični problemi poroci u pitanju, nažalost, Vitni ih je dosta imala. Pevačica se godinama borila sa zavisnošću od droge, koristila je krek, kokain, marihuanu. Dva puta je bila hapšena i dva puta je pokušavala da se skine sa droge na programu za rehabilitaciju. Pamti se i skandal iz 2010. godine kada je u jutarnjem programu CBS-a u kojem je trebalo da predstavi svoje kulinarsko umeće, pojela parče kreka i rekla da je to njena hrana.

Vitni nije imala sreće u ljubavi
Profimedia 

Vitni nije odustajala od muzike. Nameravala je da se vrati na scenu. Međutim, nije bila spremna za to. Neposredno pre nesreće viđena je u holivudskom klubu Tru u alkoholisanom stanju. Vidno pripitu pevačicu je obezbeđenje izvelo iz kluba, sa krvavim ogrebotinama na nogama.

Vest o njenoj smrti dočekana je sa ogromnom tugom. Vitni je ušla u muzičku istoriju i u srca miliona fanova širom sveta. Ostala je njena sjajna muzika, a njeni poštovaoci nađu načina da joj se oduže, brojnim izložbama, muralima... a najviše, ljubavlju koju joj i danas pružaju. Uzor je mnogim mladim zvezdama, a Rijana je jedan od njenih najvećih poznatih fanova.

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova.

Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

pre nesreće viđena je u holivudskom klubu Tru u alkoholisanom stanju
Shutterstock 

Tajnu ljubav prema ženi odnela u grob

U poslednjem dokumentarnom filmu o Vitni pod nazivom "Can I Be Me", njeni bliski prijatelji i saradnici ispričali su neke do sada nepoznate detalje o njenom životu.

Njena bliska saradnica, stilistkinja Elin Lavar, kao i pevačicin telohranitelj Kevin Amons, rekli su da je Vitni Hjuston bila biseksualka i da je imala dugu vezu sa svojom asistentkinjom Robin Kroford.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!