S proleća ove godine, pevačica koja od 2011. više nije među nama ponovo je počela da nastupa. Posle nekoliko legendarnih muzičara koji su probili led, ona je četvrta ili peta ličnost koja je na bini počela da se pojavljuje kao hologram. Njeni sada već sredovečni fanovi uživaju kao da je tu.

Ipak, kao što je tokom poslednjih godina života neprekidno bila u žiži interesovanja zbog privatnog života, tako i sada nije mogla da se pojavi a da se oko njenog imena ne isplete neki skandal. Naime, nosioci prava na njeno ime i legat saopštili su da će podići tužbu protiv agencije koja je izradila hologram jer ih za to nisu pitali - a i ne sviđa im se kako izgleda.

Njen hologram koji je trebalo premijerno da nastupi na "Vojsu" pre nekoliko godina sve ovo vreme je popravljan i usavršavan. Tada, 2016, kada su se u ovom obličju pojavili Majkl Džekson i Tupak, ona je samo nestala. Problem je u tome što niko nije obavestio nosioce prava na njen legat o ovim planovima. A to je problem i sada.

Tvorac ovog holograma, kao i mnogih drugih, Alki Dejvid, nije dobio odobrenje od naslednika prava na lik i delo Vitni Hjuston, ali je smatrao da mu ono i ne treba. Zbog toga je protiv njega podignuta tužba.