Princ Nikolaj od Danske (22) privukao je veliku pažnju medija kada je pozirao u nežnoroze Dior sakou sa belom kragnom, i krasio naslovnicu mjagazina Vogue.

Mladi princ snimio je seriju fotografija na kojima je uglavnom u upečatljivim odelima, sakoima ili kaputima jarkih boja. Nikolaj je pokazao da je majstor svog zanata i da mu modelig i te kako leži, a žene na društvenim mrežama februarsku naslovnicu skandinavskog Vogue nazvale su "legendardnom" i "prelepom".

Danski prin je inače unuk kraljice Margrete II od Danske i sin princa Joakima i njegove bivše supruge Aleksandre, grofice od Frederiksburga, i već nekoliko godina gradi karijeru u modeling svetu.

Princ Nikolaj od Danske
Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Do sada je imao priliku da sarađuje s brendovima Dior i Burberry, a nedavno je zatvorio Nedelju mode u Parizu na reviji danskog brenda Rains, pistom prošetavši u crnim kargo pantalonama, duksu i predimenzoniranoj jorgan jakni.

Egzotični izgled, visina, ali i kraljevsko poreklo idu Nikolaju na ruku, pa mu tako mnogi predviđaju blistavu budućnost u modelingu. Pomalo je netipičan izgled za Evropljanina, a to duguje majci koja je rođena u Hong Kongu u porodici engleskog, kineskog i austrijsko-češkog porekla.

Nikolaj je pored manekenstva fokusiran i na studiranje na Poslovnoj školi u Kopenhagenu, s tim što ovaj semestar provodi u Parizu.

On je u razgovoru za Vogue istakao da je sasvim prirodan pred kamerama, jer je od detinjstva javna ličnost, a prisetio se i trenutka kada je porodici saopštio odluku da postaje maneken.

"Niko nije bio protiv toga. Naravno, moram sam da sam sebi objasnim - morao bih time da se bavim uporedo sa svim drugim obavezama. Da sam našao posao i u bilo kojoj drugoj industriji, morao bih to da saopštim svojoj porodici. Roditelji su mi svakako najveći fanovi", rekao je Nikolaj.

On je inače sedmi u redu za danski presto, ali ne dobija nikakav prihod od dvora. Takođe, ni njegov otac ni njegova baka ne zahtevaju da obavlja bilo kakve službene dužnosti.

"Ne sme da bude prisiljen ni na šta. Nikolajev život mora da se odvija u potpunosti po njegovom planu. Želim da mu pomognem da njegovom putu i da pokušam da ga inspirišem", istakao je princ Joakim 2017. godine.

Ovaj lepotan je već neko vreme u vezi sa Benedikt Toustrup s kojom zajedno studira u Parizu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!