Irska mužičarka Šinejd O'Konor šokirala je obožavatelje i javnost iskrenim priznanjem čime se bavila kao 16-godišnja devojka kada se na zabavama pojavljivala obučena u "nestašnu časnu sestru".

 Danas 54-godišnja Šinejd svojih mladih dana se prisetila u emisiji Good Morning Britain. 

Naime, ona je otkrila da je na zabavama koje je obilazila kao mlada devojka imala ulogu takozvanog kisograma, odnosno kostimirane osobe kojoj je glavna uloga da ljubi ljude.

"Bila sam užasan kisogram jer sam bila vrlo stidljiva. U Irskoj si u to vreme mogao da pronađeš posao bilo kada. Radila sam u piceriji, ali sam radila i kao kisogram.

sinejd o konor
Youtube 

Najdraža mi je bila uloga nestašne časne sestre, nosila sam odeću kakvu su imale isposnice, dugačku haljinu, ali otpozadi je bila skroz izrezana. Čitala sam neke užasne pesme na francuskom jeziku, a zatim bih nekom momku na glavu bacila gaćice", opisala je pevačica.

Svoju zanimljivu priču je ispričala nakon što je nedavno preminulog muzičara Princa prozvala zlostavljačem žena i tvrdila da ju je terorisao i napao kada je tokom 90-ih jednom prilikom posetila njegovu vilu u Holivudu.

Prva asocijacija na singl "Nothing Compares 2 U" većini je upravo Šinejd O' Konor, koju je upravo proslavila obrada tog, dotad nepoznatog, Princovog hita koja je tada postala bezvremenski hit.

Ipak, uskoro je njena karijera krenula nizbrdo, a u privatnom životu nizali su se problemi, i to oni psihički.

Godinama se borila s bipolarnim poremaćajem i depresijom, ignorirala je savete lekara, otkazivala turneje, a zbog svega je na kraju bila i hospitalizirana jer je nekoliko puta najavljivala kako će sama sebi da oduzme život.

sinejd o konor
Shutterstock 

Irskoj pevačici navodno ni u detinjstvu nije bilo lako. U televizijskom šou dr Fila progovorila je o zlostavljanju koje je proživljavala od majke u posebnoj sobi za mučenje. Stravični detalji proživljeni u detinjstvu očigledno su ostavili trajne posledice na Šinejdino zdravlje i život.

Pre tri godine je na svom profilu na Tviteru podelila objavu da više nije deo katoličke crkve i da je postala muslimanka. Promijenila je ime u Šuhada Davit.

"Želim ponosno da objavim da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu.

Imaću i novo ime. Zvaću se Šuhada", napisala je tada pevačica i objavila video na kom uči muslimanski poziv na molitvu.