Srbija je oduvek bila poznata po lepim ženama, ali verujemo da niste znali da je u redu najvećih supermodela, šetala i jedna devojka iz okoline Pančeva, tačnije iz Banatskog novog sela.

Maja Latinović svojom nesvakidašnjom lepotom oduševila je ceo svet, a bilo je jasno od najranijih dana da je čeka svetla budućnost.

Maja danas ima 42 godine, a inače je karijeru počela sa 16 godina nakon što su je prijavili na lokalni izbor za manekenke gde je zauzela visoku drugu poziciju. Slobodno se može reći da je to bila odskočna daska za njen dalji uspeh u svetu modelinga, jer joj je upravo na tom izboru italijanski skaut dao ponudu da otputuje za Milano, grad mode, što je i prihvatila.

maja latinovic
printscreen/youtube 

A odatle, njena karijera razvijala se vrtoglavom brzinom.

Gotovo da nema kampanje koju nije radila i brenda čije zaptitno lice nije bila. Nosila je kreacije nekih od najvećih imena mode kao što su Versaće, Dolče i Gabana, Dona Karen, Ralf Loren, Karolina Herera, ali i mnogi drugi.

Pored mnogobrojnih revija, krasila je i naslovnice velikih modnih časopisa, pa je tako njeno lice osvanulo čak na šest izdanja Voga, na italijanskom, francuskom, nemačkom, japanskom, španskom i engleskom, a pozirala je i naga za naslovnicu GQ-a.

Već sa 19 godina zapazila ju je prestižna modna agencija "Woman", nakon čega je sarađivala sa brojnim talentovanim fotografima, kao što je Mario Testini. Ubrzo potom Maja je postala lice brenda Roberto Kavali, međutim, svi koji znaju ovu devojku, sigurno su je prepoznali i u spotu američkog repera Džej Zija, u čijem spotu za pesmu "Change Chlotes" se pojavila naša sunarodnica.

Inače, Maja je kao mala trenirala košarku, a njena majka bila je domaćica, dok je otac bio vlasnik benzinske pumpe. Ima i tri sestre od kojih je jedna zaslužna za veliki uspeh koji je napravila jer ju je upravo ona prijavila na izvor odakle je krenula njena karijera.

Maja je danas u srećnom braku, a ima i sina. Iako joj je priroda posla bila takva da je promenila više lokacija kao što su Njujork, Milano, Bugarska, sada živi mirnijim životom, ne toliko blizu očiju javnosti i kamera medija.

maja latinovic sa muzem
pritnscreen/instagram 

Takođe, Maja nije zaboravila ni svoje korene, a ni to gde je rođena i gde su bili njeni počeci, pa je tako pre nekoliko godina pomogla da se u njenom selu izgradi crkva, i tom prilikom za "Blic" izjavila da se još kao mala pitala zašto u selu nemaju crkvu, a volela bi da je drugačije.

maja latinovic
pritnscreen/instagram 

- Čak sam kao devojčica imala san o tome. Sanjala sam da nešto gradim i gradim, ali nikad nisam znala šta to u snu gradim. Kada mi je mama javila da je u selu odlučeno da se gradi crkva, odmah sam joj rekla da ću da pomognem - ispričala je tom prilikom Maja za "Blic", a kako ova lepotica danas igleda pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Maja Latinović