Srpska manekenka Anđelka Tomašević godinama unazad je zaštitno lice brojnih domaćih, ali i svetskih kampanja.

Jedan period života provela je na relaciji London - Beograd, a poslednjih meseci sve ćešće boravi u srpskoj prestonici.

Ono po čemu se izdava i po čemu je upečatljiva jeste njena neobična boja kose, za koju možemo reći i da je njen zaštitni znak. Atraktivna Anđelka zaslužna je za ekspanziju bakarne boje kose u Srbiji, već neko vreme verna je ovoj nijansi i na odustaje od nje.

Ako neko zna tajnu nege kose pune volumena o kojoj mnoge devojke maštaju to je Anđelka! Otkrila nam je kako neguje, a pričali smo i o kozmetici koju je nedavno pokrenula sa sestrom, glumicom Milicom Tomašević.

andjelka tomasevic
Ustupljene fotografije 

Kako neguješ kosu, koji korak prema tvom mišljenju je najvažniji?

- Što se tiče same nege, svi koraci su bitni i imaju svoju ulogu u održavanju lepe i zdrave kose. Zbog čestog farbanja i feniranja zaista moram dosta da radim kada je nega kose u pitanju. Najviše volim kada imam vremena da pre pranja natopim celu kosu uljem i držim par ga sati, a nekad i da prespavam sa njim.

Pre samog pranja dobro očešljam kosu, i stavim malo maske na kraje da odstoji. Kada krenem sa pranjem, trudim se da ako prethodno nisam stavljala ništa na kosu, šampon koristim samo jednom. Zatim sledi maska, koju nanesem od korena ka krajevima i ostavim da deluje dok raščesljavam kosu.

Zatim poslednji korak jeste nanošenje balzama. Bitno je da uvek on ide na kraju, a ne maska. Njegova glavna uloga je da zatvori kutikulu dlake, kako bi kosa duže zadržala sve proteine.

andjelka tomasevic
Ustupljene fotografije 

Osim toga, balzami za kosu dodatno ojačavaju i štite vlasi od spoljašnjih uticaja. Ukoliko preskočim ovaj korak, nakon nekog vremena kosa će postati suva. I na kraju ako je ne tretiram fenom već pustim da se prirodno osuši, obavezno stavim malo ulja po krajevima i eto magije!

Prvo sledeće feniranje videćete koliko vam je kosa zdravija i lepša. Poenta je sledeća - nebitno da li imate suvu, masnu ili gustu kosu, ona mora da se tretira i da se češlja redovno, posebno pred spavanje, ovo iz iskustva vam govorim. Niste ni svesni koliko ćete brzo videti rezultate!

andjela tomasevic
Ustupljene fotografije 

Da li koristiš neku masku domaće recepture koju bi podelila sa nama?

- Moja kosa je prirodno suva, a dodatno gubi na kvalitetu zbog farbanja i feniranja. Zato meni prijaju jake i intezivne maske. Uskoro ću vam otkriti tajni recept posebne maske koju "Angie" treba da plasira na tržište.

Radimo od leta na tome i napokon smo došli do željenje formule! Uzbuđena sam zbog toga i nadam se da ćemo o tome razgovarati kada cela linija za kosu "Angie" bude dostupna.

andjelka tomasevic
Ustupljene fotografije 

Sa sestrom Milicom si pokrenula brend prozivoda za negu kose. Kako ste došle na tu ideju?

"Angie" je ideja koju nas dve imamo jos od srednje škole. Generalno i Milica i ja smo opterećene preparatima za kosu i kozmetikom generalno. Kao što su neke devojke lude za garderobom, nas dve ćete uvek naći u delu gde je kozmetika.

Oduvek sam nekako znala da će se "Angie" realizovati, i da ćemo Milica i ja zahvaljujući našem iskustvu sa mnogobrojnim preparatima i naravno celom "Angie" timu ostvariti ovu želju. Uspeh sa uljem je samo potvrda, ali i početak nečega velikog i lepog. Kao sto sam već rekla "Angie" linija šampona, balzama, maski, ulja i još mnogo proizvoda biće ispunjenje mog sna, zaključno naravno sa farbom za kosu "Angie gingers"!

andjelka tomasevic
Ustupljene fotografije 

Kada je kosa u pitanju, koji trend ove sezone bi rado prihvatila, a koji ti se ne dopada?

- Mozda zvuči kao kliše, ali ja nekako nikada nisam bila opterećena trendovima i vodim se tima da trendovi prate vas, a ne vi njih. Sam dokaz tome jeste da sam bakarna već osam godina.

Kada je reč o kosi, ono što mi ne dopada jeste sindrom koji vlada kao nekakva kuga nadograđena crna kosa do poda. Nije mi jasno šta je tu toliko lepo i privlačno. Uvek sam volela kraću kosu, da izgleda zdravo i lepršavo. Kada se isfenirate, imate neku lepu i konkretnu frizuru, a ne kao vila ravijojla, kako ja to volim da kazem! Ali dobro ono što je meni lepo nekome nije i suprotno.

andjelka tomasevic
Ustupljene fotografije 

Bakarna kosa je tvoj zaštini znak. Da li si razmišljala da je možda ofarbaš?

- Kada neko pomene bakarnu boju kose, mislim da je već svima poznato da uvek ja prva padnem na pamet ljudima. Drago mi je da sam na jedan lep način postala prepoznatljiva i specifična zbog kose.

Još mi je draže kada vidim koliko sam samo njih inspirisala da se, recimo iz plave ili crne boje ofarbaju u bakarnu. Volim te tople crvene tonove. Kad god vidim neku crvenokosu devojku okrenem se za njom. Boju nikad ne bih menjala. Imam osećaj kao da sam takva rođena.

andjelka tomasevic
Ustupljene fotografije