Novak Đoković prošao je pravu golgotu u Australiji.

Pravila koja bi trebalo da su ista za sve, očigledno nisu bila, a na našeg tenisera sručilo se i "drvlje i kamenje".

Svako je imao nešto da kaže, doda, a pojedini svetski mediji razapinjali su ga i javno vređali. Za sve to vreme, Đoković koji je sve podnosio dostojanstveno i podignute glave, dobio je i ogromnu podršku, kako obožavalaca, tako i od strane svojih najmilijih. Međutim, za sve ovo vreme, njegova supruga Jelena oglasila se samo jednom i to za pravoslavni Božić, a nakon toga ostala je upadljivo tiha, što nije promaklo brojnim pratiocima.

Jelena je tada napisala: "Srećan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božiji! Želim da svi budu zdravi, srećni, sigurni i zajedno sa porodicama. Volela bih da je moja porodica danas na okupu, ali uteha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva", a potom se zahvalila svima:

"Hvala vam dragi ljudi širom sveta što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost (i razumevanje) za sve što se sada dešava. Jedini zakon koji svi treba da poštujemo bez obzira gde se nalazimo je Ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, već moćna sila."

Jelena Đoković se za sve ovo vreme oglasila samo jednom.
Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia 

Nakon toga, usledila je Novakova deportacija, a njegova supruga ni tad se nije pojavila na aerodromu zbog čega su mnoge obrve bile podignute. Istina je najverovatnije to da je sam teniser zahtevao od Jelene da ostane kod kuće sa decom, te da celokupnu halabuku makar u Srbiji svedu na minimum.

Novak Đoković najverovatnije je zahtevao od supruge da se ne oglašava.
Shutterstock 

Šuškalo se i da su odmah potom zajedno otišli na imanje koje imaju na Fruškoj gori, ali nikakve potvrde nije bilo.

Novak je od deportacije proveo svega par dana u Beogradu, da bi potom bio uslikan u jednom od najskupljih hotela u Tivtu - Porto Montenegru, da bi potom obilazio Crnu Goru, počev od Žabljaka, pa sve do manastira Ostrog.

Teniser se potom vratio za Beograd gde je snimljen na rođendanskoj zabavi Olge Danilović, a sada se priča da se sprema za povratak u Marbelju.

Za to vreme, Jelena se nijednom nije oglasila. To možda ne bi bilo toliko čudno da ona nije neko ko je svakodnevno delio motivacione statuse i savete o zdravijem životu, kao i fotografije humanitarne organizacije koju vodi, preporuke za mališane i slično. U jednom trenutku, mnogi su se i obrušili na nju na mrežama zbog nedavanja javne podrške suprugu, baš kao što su činili tokom drame u Melburnu sa Anom Ivanović.

Jelena Đoković podelila je samo jednu fotografiju sa Novakom od cele drame u Melburnu.
SMG / Zuma Press / Profimedia 

Razočarani što Ana nije podržala Novaka, pogotovo ako se uzme u obzir da su u prošlosti bili bliski prijatelji, na mrežama su se mogli pročitati različiti komentari poput: "Zašto ćutiš Ana?!", "A podrška za Novaka? Sramota!", "Ni reči o Novaku?", "Zaboravila si kakva ti je podrška Novak bio", "Tvoje ćutanje me je veoma razočaralo", "Je'l moguće da nisi Novaku poslala ni jednu reč podrške?"...

Novak Đoković na samom početku karijere bio je veoma blizak sa Anom Ivanović.
Shutterstock 

Od svih Đokovića, najglasnija je zapravo bila devojka Novakovog brata Đorđa koja je svojim stavovima podigla veliku prašinu na Instagramu i izazvala oduševljenje mnogih. Zato i ne čude stavovi nekih koji se pitaju kako je moguće da je bratovljeva devojka "glasnija" od supruge.

Najglasnija sa podrškom bila je Saška Veselinov, devojka Novakovog brata Đorđa Đokovića.
ATA Images 

Ipak, možda ne bi trebalo da svi toliko skaču sa osudama. Naposletku, niko ne zna šta se dešava iza nečijih zatvorenih vrata. Možda je sve stvar dogovora između supružnika, a možda se Jelena prosto zasitila mreža nakon svega što se dešavalo. Sigurni smo da je i njen inboks bio zatrpan kako porukama podrške, tako i kojekakvim negativnim porukama, a u trenutku kada je najbitnije da bude jaka za svog supruga i njihovu decu, naravno da će to izabrati pre nego aktivnost na mrežama.

Jelena Đoković najveća je pdorška Novaku.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Bilo kako bilo, Jelena je nema na Instagramu i dalje, te ostaje da vidimo do kada će sve to trajati. Šta vi mislite, koji je razlog zbog kog se ne oglašava? Podelite sa nama vaše mišljenje u komentarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!