Slavni komičar Džim Keri danas puni 60. godina nekada je živeo u kombiju, a danas je pri samom vrhu najplaćenijih glumaca Holivuda. Međutim, njegov put do zvezda nije bio ni malo lak.

Njegove facijalne ekspresije i sposobnost da gestikulacijama verno prenese sirovu emociju dale su mu prepoznatljiv pečat u svetu komičara.

Odrastao je usamljen i preplašen sveta oko sebe, a komedija je za njega predstavljala beg od stvarnosti. Džim Keri je veći deo svoje mladosti proveo posmatrajući svoj odraz u ogledalu, ali ne iz znatiželje koja je razumljiva za mlade adolescente, već iz neopisivog osećaja samoće.

U razgovoru za magazin "Interview", kada je imao 22 godine, otkrio je razlog zašto je sate provodio pred ogledalom.

Put Džima Kerija do zvezda nije bio ni malo lak.
Shutterstock 

Rugao se sam sebi

"Provodio sam veći deo svog vremena u sobi s ogledalom. Nisam znao da je trebalo da se družim sa svojom vršnjacima. Satima sam se znao kreveljiti sam sebi", tužno je priznao glumac, opisujući kako je zapravo krenuo njegov put prema jednom od najpoznatijih komičara sveta.

Bolesnu majku pokušavao je da oraspoloži s različitim imitacijama životinja.

"Ležala je u krevetu i pila tablete za bolove. Hteo sam da joj pomognem", prisjetio se Džim Keri u intervju za "CBS 60 minutes".

Džimov otac izgubio je posao kada je glumac imao 16 godina, nedugo nakon toga cela obitelj je završila na ulici, a mladi Keri, koji je do tada bio odliučan učenik, odustao je od škole i zaposlio se u lokalnoj prodavnici kao čistač kako bi pomogao porodici.

Paralelno s time, započeo je komičarsku karijeru nastupima po lokalnim klubovima u rodnom Torontu, a ozbiljniji angažmani usledili su tek kada je glumac s 21 godinom rešio da sse preseli u Holivud. Prvu ozbiljnu priliku dobio je u kultnom klubu "The Comedy Store" u Los Anđelesu. Nastup koji je kasnije opisao u magazinu "The Hollywood Reporter" kao "vežbu samokažnjavanja i kažnjavanja publike" prošao je neslavno, a jedini aplauz dobio je kada je silazio s bine.

Sreća se preokrenula nastupom u televizijskoj seriji "In Living Color", koji mu je otvorio vrata filmskoj industriji. Usledio je niz uspešnih hitova. Komedije "Ace Ventura", "Glupan i tupan" i "Maska" za koju je dobio i nominaciju za Zlatnog globusa, zacementirali su njegovu poziciju u Holivudu, pa je tako nakon njih dobio angažmane u ozbiljnijim filmovima poput "Turmanov šou" i "Čovek na mesecu".

I pored uspeha bio je nesrećan 

Na prvi pogled, glumac je postigao sve o čemu je sanjao kao 15-godišnji dečak. Probio se u komičarskom svetu i zahvaljujući svojem neverovatnom talentu, postao je prvi glumac u istoriji koji je zaradio 20 miliona dolara za ulogu u filmu "The Cable Guy" 1996. godine.

Ipak, usprkos svemu, Džim i dalje nije bio srećan. U privatnom životu zaređale su se neuspešne veze i propali brakovi.

U klubu "The Comedy Store" upoznao je svoju prvu suprugu, konobaricu Melisu Vomer. Ubrzo su se venčali i dobili ćerku, Džejn Erin Keri, a nakon sedam godina braka par se rastao.

Slavni glumac iza sebe ima nekoliko prolaih brakova.
Shutterstock 

Drugi brak s glumicom Lauren Holi koju je upoznao na snimanju filma "Glupan i tupan" trajao je svega osam meseci. Za vrijeme snimanja filma "Ja, ja i Irena" upoznao je Rene Zelveger, s kojom je kratko vreme bio i veren.

S šminkerkom Katarinom Vajt koju je upoznao 2012. godine, proveo je tri godine pre nego što si je tragično sebi oduzela život predoziranjem s tabletama.

Jedno vreme bio je veren za koleginicu Rene Zelveger.
Shutterstock 

Optužen za psihičko zlostavljanje

Nakon sahrane na kojem je Džim bio deo povorke koja je nosila telo, porodica pokojne Katarine objavila je isečke iz njenog privatnog dnevnika u kom je kerija optužila za psihičko zlostavljanje.

"Činio si dobre stvari za mene ali veza s tobom me slomila kao osobu, Džim. Obećao si mi Deklija a umesto toga sam dobila Hajda" napisala je u jednoj od poruka koje je objavio "Daily Mail".

2012. stupio je u vezu s šminkerkom koja je 3 godine kasnije sebi oduzela život.
MD1 / Backgrid UK / Profimedia 

Traumatični događaj skrenuo je pažnju na dugogodišnju borbu s depresijom o kojoj je Džim Keriviše puta otvoreno progovorio u javnosti. Glumac je priznao da ga je skupo koštao metodski pristup za ulogu komičara Endi Kaufmena u filmu "Čovek na mesecu".

Nakon završetka snimanja filma osećao se depresivno pokušavajući da se vrati sebi.

U intervju za online magazin "The Talks" prisetio se kako je tada shvatio da se "može izgubiti u ulozi" i počeo je propitivati "Ko je zapravo Džim Keri".

Ekstremno depresivna osoba

Ali depresija s kojom se glumac i danas bori, krenula je mnogo ranije. Njegova prva supruga Melisa Vomer opisala ga je kao "ekstremno depresivnu osobu" s kojom život nije bio lak.

Keri koji je godinama konzumirao antidepresive, nikad nije krio da boluje od depresivnih epizoda, a svojevremeno ju je imao probleme i s alkoholom i drugim opijatima. U razgovoru za "Toronto International Film Festival", glumac je progovorio o tome što je za njega depresija.

Džim Keri nikada nije krio da se borio s depresijom
Shutterstock 

"Ljudi pričaju o depresiji celo vreme. Razlika između depresije i tuge je u tome što tuga nastaje iz slučajnosti - šta god ti se dogodilo ili ti se nije dogodilo, tugovanje ili što već.

Depresija je kada tvoje telo kaže j***i se, ne želim više biti ovaj lik, ne želim više nositi ovu masku koju si stvorio u svetu. Trebate shvatiti reč "depresija" kao "duboki odmor". Vaše telo treba biti u depresiji. Treba duboki odmor od lika kog ste pokušavali da glumite", opisao je slavni glumac svoju dugogodišnju borbu.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!