Mađarska pliivačica Lilijana Silađi (25) odvažila se da javno progovorio o paklu koji je prošla kao devojčica i tinejdžerka, a koji joj je priredio niko drugi do njen otac.

Dvostruka učesnica Olimpijskih igara i jedna od najboljih plivačica, zapanjila je mađarsku javnost svojom jezivom ispovešću, o višegodišnjem zlostavljanju od strane njenog oca Zoltana (54).

Ona je krajem decembra na svom Instagram nalogu objavila fotografije na kojima je vezana i uplakana, sa modricama na licu, a iste su ilustracija i posebno su napravljene kako bi oslikale ono kroz što je prolazila.

Naime, Lilijana je priznala da ju je otac godinama zlostavljao na sve moguće načine - fizički, mentalno i seksualno.

"Zlostavljana sam. Posle 25 godina, spremna sam da izgovorim najteže reči koje sam ikada morala da kažem. Posle toliko bola i borbe ustajem i rešena sam da pričam o ovoj razdornoj temi jer znam da je to neophodno.

Zlostavljana sam. I to od čoveka od koga je trebalo da dobijem najviše ljubavi i prihvatanja. Moj otac je bio taj koji me je zlostavljao. Fizički, duhovno, seksualno. Još od malena", započela je ova 25-godišnjakinja svoju ispovest.

Ljiljana Silađi optužila je oca za seksualno i fizičko zlostavljanje.
Shutterstock 

"Neprekidno i nepredvidivo, kad god je raspoložen uživao je u ispoljavanju svoje moći nada mnom. Bilo da se radi o telesnom kažnjavanju, lišavanju ljubavi i pažnje ili seksualnom zlostavljanju. Mnogo godina činila sam sve da dobijem njegovu ljubav, dok nisam shvatila da živim u iluziji. U omotaču za koji sam mislila da je normalan. Gde je prihvaćeno da pred mojim očima majka bude prebijena dok nije napola onesvešćena, ako mu se ne dopadne nešto što je rekla ili uradila.

A to se dešavalo i dok je bila trudna sa mnom. Gde, ako nisam postigla očekivani rezultat, usledile bi zanemiravanje i razne kazne. Gde nisam imala pravo na svoju reč, mišljenje, stav ili svrhu. U ovom svetu ja sam bila samo instrument, savršena lutka...

Spoljni svet nije video ništa osim porodice pune ljubavi, koja oduševljava uspehom i rezultatima svetske klase. Niko nije video da nas je glava porodice tukla kod kuće. Branili smo njega i njegova dela svom snagom, bile smo ucenjene.

Mogao je sve to da uradi jer je prethodno polako degradirao našu ličnost, oduzeo nam je svest i emocije... Bio je to veoma dug put koji sada ostavljam iza sebe. Mislim da ste mogli da vidite moj oporavak do danas. Ja sam 2016, posle Evropskog prvenstva, prekinula sve veze sa ocem", rekla je Ljiljana pa dodala:

Ljiljana Silađi prekinula je svaki kontakt s ocem.
Orange Pictures vof / Alamy / Alamy / Profimedia 

"Želim da dodam da je ovo moja borba i moja ispovest. Moja majka će sigurno dobiti puno pitanja.

Molim vas da je ne tražite i da je ne osuđujete jer nismo u poziciji da otvoreno pričamo o traumama koje smo prošle", zaključila je Silađijeva.

Slavna Mađarica je potom četiri dana kasnije objavila još jedan poduži tekst u kome se zahvaljuje svima na neočekivanoj podršci i razumevanju, ali i na nadi koju su joj dali da je moguće podići se sa svakog dna.

Osvrnula se i na komentar svog oca Zoltana koji je demantovao njene navode i dodao da je svaka njena laž nož u njegovo srce, kao i da će istina biti dokazana tokom sudskog postupka. On joj je poručio i da više ne koristi njegovo prezime, već da uzme majčino.

"Ne želim da razmišljam o istupu mog oca jer mislim da njegove reči govore u potpunosti same za sebe. Nisam želela nikoga da upropastim, samo sam želela da razjasnim stvari", napisala je Lilijana.

Inače, njena mlađa sestra Gerda je ostala sa ocem, a Lilijana je otkrila da nema nikakav kontakt sa njom, jer ona još nije osvestila dela svog oca i u njenoj glavi su njih dve neprijatelji. Zato joj je putem Instagrama poslala poruku istakavši da nema drugi način da joj kaže šta želi.

"Nažalost, moja mlađa sestra je ostala sa njim i od tada nemamo nikakav kontakt. U njegovoj glavi je stvarnost drugačija, a ja sam neprijatelj. Nadam se da ću uspei da joj pomognem", poručila je Lilijana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!