IMALA JE SAMO 35 KILOGRAMA I BILA NA RUBU ANOREKSIJE: Malo ko zna da se Anđelina Džoli bori sa retkom i teškom bolešću

Život Anđeline Džoli oduvek je u žiži javnosti, a o njenom izgledu se često piše. Ipak, malo ko zna da se slavna glumica bori sa retkom bolešću, čiji uzrok nastanka još uvek niko ne zna.

Anđelina Džoli vodi borbu sa retkom bolešću, čiji uzrok nastanka još uvek niko ne zna
Jesal/Diggzy / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Pored uloga koje je obeležila, život Anđeline Džoli obeležen je brojnim dešavanjima i odlukama koje se tiču privatnog života.

Usvajanje dece, brak, razvod od Breda Pita i borba za starateljstvo su detalji koji su maksimalno bili propraćeni od strane svetskih medija.

Ipak, gotovo niko nije znao da se Anđelina bori sa zdravstvenim problemima. Iako je oduvek nosila titulu "najlepše žene sveta", o njenoj kilaži koja je drastično opala, pisalo se neprestano.

Njena preterana mršavost učinila je da mnogi sumnjaju da se glumica bori sa anoreksijom, a u jednom trenutku života imala je samo 35 kilograma.

Anđelina Džoli boluje od retke bolesti zbog koje je bila na rubu anoreksije.
Shutterstock 

U porodici holivudske zvezde nekoliko generacija je umrlo od raka. Sa ovom bolešću su se, između ostalih, borile i njena majka, tetka i baka. U 2013. godini mediji su objavili da je Anđelina podvrgnuta dvostrukoj profilaktičkoj mastektomiji - hirurškom uklanjanju jedne ili obe dojke, potpuno ili delimično, kako bi se smanjio rizik od raka dojke.

Dve godine kasnije, glumica je takođe odlučila da ukloni jajnike i jajovode. Nikada se nije stidela da javno govori o svojim odlukama. U časopisu Tajm ispričala je o najtraumatičnijim trenucima kada je njena majka bolovala od raka.

Anđelina Džoli je priznala da se borila sa nizom zdravstvenih problema.
VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Sećam se da sam jednom držala majku za ruku dok je primala hemoterapiju. Odjednom joj je ruka postala ljubičasta i morala sam da trčim po medicinsku sestru. Sada postoje novi načini da se identifikuje koji lekovi za hemoterapiju su najbolji za svakog pacijenta, što dovodi do manje neželjenih efekata. Iako je i dalje veoma teško za telo - rekla je glumica.

Anđelina je više puta isticala da je njena veza sa majkom bila posebna. Kada je Maršelin Bertran umrla 2007. nakon duge bolesti od raka, njena ćerka dugo nije mogla da se oporavi. U Njujork tajmsu je priznala:

Anđelina Džoli je teško podnela gubitak svoje majke.
P&P / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Izgubila sam majku kada sam imala 30 godina. Sada, gledajući unazad, shvatam koliko me je njena smrt promenila. To nije bio brz proces. Postepeno, godinu za godinom, počela sam da se menjam. Izgubiti majčinu ljubav je kao razbijanje nečijeg zaštitnog pokrivača - rekla je.

Tada je holivudska glumica shvatila da treba da uzme profilaksu. Pomogao joj je mamin lekar koji ju je naterao da shvati da bi trebalo da izbegava sličnu situaciju u svom životu.

- Dok sam stajala u bolničkom hodniku i čekala da telo moje majke odnesu na kremaciju, doktor mi je rekao da joj je obećao da će me obavestiti o mojim medicinskim mogućnostima - rekla je.

Prvi zdravstveni problemi Anđeline Džoli javili su se prilikom krize u braku sa Bredom Pitom.
Shutterstock 

Više zdravstvenih problema počelo je da se javlja kada je kriza pogodila brak Anđeline i Breda. Turbulentno vreme raspada braka oslabilo je zdravlje holivudske glumice. Sve više se pričalo o drastičnom gubitku kilograma i uznemirujućem izgledu Anđeline.

Američki mediji dugo su pisali da glumica ima samo 35 kilograma, a jedan od njenih lekara je u jednom od časopisa napisao da Džoli "jedva funkcioniše".

- Skoro da nema potkožnog masnog tkiva na njenim rukama. Njeni obrazi nemaju sala, što je veoma uznemirujuće - rekao je on.

Bledeće obline zvezde počele su da uznemiravaju fanove širom sveta. Nije bilo izlaza - morala je da govori lično.

- S obzirom na to da sam u poslednjoj deceniji imala dosta zdravstvenih problema i da sam se uglavnom fokusirala na podizanje dece, drago mi je što sam zdrava, a i moja deca. Nemam drugog razloga za brigu. To čini život smislenim - priznala je u intervjuu za "Alo" 2017.

Tokom 2017. godine, Džoli je otkrila da su traumatični događaji iz prošlosti, poput komplikovanog odnosa sa njenim ocem, smrti njene majke, a potom i neuspešnih veza, doprineli nastanku retke bolesti za koju do sada niko od njenih fanova nije imao pojma.

- Stvari su postale teške.Ponekad žene pokušavaju da prežive dok se to ne odrazi na sopstveno telo - rekla je ona govoreći o Belovoj paralizi sa kojom se suočila.

Anđelina Džoli boluje od Belove paralize, bolesti koja uzrokuje slabost mišića.
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

Belova paraliza je retko neurološko stanje koje uzrokuje slabost mišića. Ovo je stanje koje dovodi do paralize facijalnog nerva i perifernog nerva odgovornog za kretanje lica. Ovo može dovesti do spuštenih obrva, nemogućnosti zatvaranja oka... Ostali simptomi uključuju osetljivost na buku, bol u uhu i promene u čulu ukusa.

Zbog fizičkih abnormalnosti koje izazivaju Belovu paralizu, oboleli doživljavaju značajan mentalni stres i ograničavaju svoju društvenu aktivnost.

Tačan uzrok bolesti je nepoznat. Većina naučnika, međutim, veruje da postoji snažna veza između Belove paralize i virusnih infekcija kao što su grip, herpes simpleks i respiratorne infekcije.

Anđelina je, međutim, priznala da je akupunktura ta koja dobro utiče na poboljšanje njenog zdravlja. Kako je objasnila, sada sve ređe oseća simptome bolesti. Pored glumice, borbu sa ovim stanjem priznao je, između ostalih, i Džordž Kluni, Pirs Brosnan, Silvester Stalone i Kejti Holms.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši